Egons blogg

Fredagen den 13:de.

 

Jag körde upp för körkortet fredagen den 13:de och klarade det. Om fredagen den 13:de betydde tur för mig, vill jag låta vara osagt, men hur drabbade det mina medtrafikanter? Tur eller otur att jag klarade körkortet?

Nu till en nutida turdag fredagen den 13 december, Luciadagen. Det var en mycket välarrangerad Luciafirande som musikskolan, tillsammans med Kyrkan och Lions ordnat. Kyrkan fylldes utan att detta arrangemang var annonserat och det tolkar jag, som att Åseleborna har sinne för kultur. Luciatåget bestod av ett 20-tal ungdomar i årskurs 9, som alla deltog med sång och musik.

Alla ungdomarna sjöng av hjärtats lust. Det var många soloartister, som imponerade stort, med sina framträdanden. Musikskolan har verkligen utvecklats på senare tid. Alla ungdomar gav verkligen allt när de sjöng och utstrålade självförtroende. Vi får verkligen vara stolta för våra ungdomar. Men ska det vara en stor kö till musikskolan? Varför ska inte alla barn få möjligheten att lära sig spela och sjunga? Vi får hoppas att alla politiker, förstår att kultur är viktigt.

Det är inte bara viktigt för barnen, det är också viktigt för gamla. Hur stort är utbudet till våra gamla i olika äldreboenden? Jag tror att en satsning på olika kulturarrangemang, skulle göra att de gamla, håller sig friskare. Kan vi använda oss av musikskolan i större utsträckning, i ett sådant arbete? Kanske en omfördelning av medel, skulle skapa den möjligheten.

Än en gång, tusen tack till Åseles ungdomar och musikskolan för en minnesvärd kväll. Det berodde nog inte på att det var fredagen den 13:de, dom är så här bra, alla dagar. Jag tycker alla Åseles barn, ska ha möjlighet att få gå i musikskolan.

 

En kommentar

  1. Märta Söderqvist

    Verkligen imponerad av luciahögtiden i Åsele kyrka. Vilka förmågor vi har, Naturligtvis ska alla ungdomar ges möjlighet att utveckla sina talanger. Vad det gäller de gamla måste de få höra vacker musik och sång. Helst ska de också få sjunga själva. Sång bidrar till att människan mår bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.