Egons blogg

Hur hanterar man pengar?

 

Våra barn är födda på 1971 och 1972, Kristina och Karin och Andreas, född 1977. Att ha barn i 10-11 årsåldern, var inte utan bekymmer när det var Åsele Marknad. Pengarna tog snabbt slut för flickorna och sedan kom de och ville ha mer. Slantens storlek saknade betydelse. Andreas var i den åldern, att han följde mamma och pappa, så vi hade koll på hans utgifter. Men från flickornas håll, var det ständiga förhandlingar om mera pengar.

Nu kom Maj-Lis och jag på en bra idé. Vi gav flickorna en slant, på marknadens första dag, under följande villkor. Dag två fick de lika mycket pengar, som de hade kvar från dag ett. Hade de trettio kronor kvar, fick de trettio till. Var det slut på pengar fick de inget mer. Det fungerade bra och flickorna lärde sig att välja bort saker, för att ha pengar under hela marknaden.

Andreas lade sig till med en lite annan teknik. Han sparade alla pengar hela marknaden och fram till måndag, hade han fördubblat pengarna tre gånger. Måndagen kunde han handla en hel del och ändå ha en bra slant kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.