Egons blogg

Bekännelse?

 

Jag läste ett inlägg på facebook av en ledande socialdemokrat, som hade synpunkter på oppositionens agerande i senaste KS. Tänk om hon hade kunnat återge sakfrågan och komma med synpunkter kring den, i stället för att uttrycka sig som hon gjorde. Det är inte fel att fråga, om man saknar information.  Det är en konstig syn på demokrati. Vi inom oppositionen ser det som helt naturligt att alla, även suppleanter, får komma med synpunkter.

Så härskriver hon: ”så har man den goda smaken att skylla allt på medborgarna som man så att säga har ett personligt ansvar inför” slut citat. Majoriteten tycks sakna allt ansvar för medborgarna, enligt henne. Vi inom oppositionen företräder väljarna och inte oss själva.

Om man läser hennes inlägg, nämner hon ordet marionett.  Hon tycker det är fel att alla i oppositionen kan komma med synpunkter och det ska vara en ledare som sköter snacket. Det kan vara förklarningen, varför Åseles majoritet sitter tyst på våra möten. Man sitter tyst och ledaren svarar. Inga andra tankar eller synpunkter kommer fram. Inom dockteatern finns det marionetter och de styrs genom linor eller pinnar. Den som styr marionetterna kallas manipulator och skall inte synas, men kan göra det ibland.

Jag hade förväntat mig, att en riksdagskandidat, skulle ägna sin skrivkonst åt att tala om vilken förträfflig politik hon företräder och inte komma med ett dåligt referat från KS, där hon svartmålar oppositionen genom personangrepp. Det är svårt att tro, att hennes inlägg förbättrar arbetsklimatet bland oss politiker. Kom igen med sakfrågor, om vi vill ha folk att delta i politiken.

”Hur ringa en människa än är, har hon en uppgift att fylla” Grekiskt ordspråk.

En kommentar

  1. Katarina Henriksson

    Apropå ordet marionett kommer jag osökt att tänka på en sak som stod i Lokaltidningen den 8 maj. De frågade ett antal S-politiker i Åsele om huruvida beslutet att flytta högstadiet från Fredrika till Åsele var ett klokt och genomtänkt beslut, varav en av de tillfrågade svarade:

    – Ja, det tycker jag.

    Och då fick följdfrågan: Någon motivering till ditt svar?
    Varpå svaret från fritidspolitikern blev:

    – Det behövs ingen motivering. Vi var överens om att det var ett bra förslag.

    Om det ej är marionetter inom lokalpolitiken, då har någon förändrat betydelsen av ordet marionett.
    Det behövs väl för tusan alltid en motivering?! Om man ej kan motivera sitt ställningstagande då har man enligt mig ingenting i politiken att göra.

    För övrigt är jag skeptisk till människor som ej törs uttala sina åsikter offentligt.
    Alla väljare har icke Facebook.

    ”Det fordras mod för att erkänna ett misslyckande.”
    ~ Drottning Kristina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.