Egons blogg

Efter valet?

 

Allt snack om att Åselepartiet vill privatisera kommunförrådet är helt fel. Vi vill att effektiviseringar, som kan leda till besparingar, ska ske på alla områden inom kommunförvaltningen. I dag är det skola, barn- och äldre-omsorgen som är föremål för indragningar. Klart kvinnodominerade yrken och där lever man ständigt med risken att bli övertalig. Nuvarande ledning är beredd att investera 15 miljoner, för att få bort 3-5 tjänster i äldrevården.

Kommunförrådet är en klart mansdominerad arbetsplats och där finns det inget som går att ändra på, får vi höra. Varför? Att ta upp en dialog kring saken är väl inte, att vi ska privatisera kommunförrådet?
Vi måste se över alla våra arbetsplatser och skapa effektiva enheter, där det är roligt att arbeta. Detta betyder inte indragning av personal, utan använda den på rätt sätt.

Det är ingen framkomlig väg att minska på personalen. Om vi ser på hur resultatet blivit av en sådan politik, så har övertid och timanställningar snart stigit till tio miljoner.  Det är viktigt att vi inte överbelastar vår personal genom indragningar. Vi kanske måste anställa mer personal inom omsorgen, för att skapa bra arbetsmiljö för våra anställda.

När valet är över, hoppas jag att alla partier, som är representerad i vår kommun, sätter sig ned och gemensamt kommer överens om spelregler för hur vi ska styra vår kommun. Jag tror att allt blir mycket enklare, då vi gemensamt fokuserar på vår kommuns utveckling och inte på vad någon har sagt eller inte sagt. Jag tror inte att alla kloka idéer, hamnar hos det parti som får majoriteten, oavsett vad partiet heter. Vi kan inte fortsätta som tidigare. Den som hamnar i majoritet, kan inte nonchalera, den andra halvan av befolkningen.

Jag föreslår att alla politiska partier i Åsele, träffas till ett rådslag, om hur vi ska arbeta lokalpolitiskt i vår kommun.

”Vänlighet föder vänlighet” av Marcus Tullius Cicero

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.