I väntan på bussen…

Sista tiden har jag observerat ett väldigt obehagligt fenomen, nämligen att när jag sprättar av mig mina linser på kvällen och tar på mig mina glasögon, då går jag nästan och vinglar.

Jag rättar till glasögonen cirka 300 gånger på fem minuter för det känns som att dom sitter snett. Jag putsar dom för det känns märkligt. Men dom sitter varken snett eller är smutsiga. Men något är det, och jag ger mig själva tusan på att det är det så kallade ”ålderssyntheten aka presbyopi” som slagit till… ”…oftast kommer mellan 40-45 års ålder…”! Ja, jag har googlat!

Har även märkt att när jag skall göra pillergöra, som tex trä en tråd genom ett nålsöga är det bäst att ta av sig glasögonen HELT… Så jag känner i märg och ben att det är ”Time Up” för min del….

Happ, bara att boka tid hos optikern med andra ord! Med detta innebär det nog att jag bör kolla både glasögon och linser, dubbelkoll och garanterat dubbelutgifter. Det finns ju barnbidrag… Finns det inte något åldrandebidrag i bidrags Sverige?!?!

Måste i alla fall åtgärdas pronto, så här kan jag ju inte ha det… Känner mig helt vimlig när jag har glasögon! Typ seriöst onykter!

Med linser inväntar jag nu bussen -Får se om Micke är på plats ty honom har jag hunnit efterlysa 🙂

//a

PS: när fel buss passerade stirrade jag på min telefon!

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Anders

    Ålderssynthet? Det förklarar varför armarna tycks ha blivit kortare 🙂 Sen så verkar det behövas mer ljus för att se bra. Förr kunde man ligga och läsa även om det var nästan mörkt i rummet. Det går inte längre. Retfullt att synen inte är lika vass som när man var ung. Host, yngre menar jag 😉

    Du får trösta dig med att glasögonfylla inte har samma negativa hälsoeffekter som alkoholbaserad dito och går över så fort du tar av dig glasögonen 🙂 Och haffa den där busen Micke!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.