Johans nyheter

Det finns ambition till bättring!

Man upphör aldrig att förvånas!

Hur människor kan häva ur sig nästan vad som helst för att ge tydlighet i sin uppfattning. Jag syftar på kommentarskribenten "aldrig mera vänsterstyre". Sen har jag svårt att ta på allvar det som skrivs utan underskrift. Är dessa era kommentarer då värda att ta på allvar? Eller ska vi bara betrakta er som gnälliga?

Jag kan också förvånas över att borgerliga högerpartiet moderaterna kan ha mer än 10% av rösterna då de tjänar just 10% av befolkningen. 60 miljarder i skattelättnader till just dessa 10% talar sitt tydliga språk. Dessutom på bekostnad av de som tjänar minst i samhället.

Moderaterna är och förblir ett parti som företräder en väldigt liten grupp människor.  

Vi sociala demokrater drivs av en vilja att ge alla i vårt samhälle tillgång till en välfärd. Vi kallar det solidaritet, rättvisa och allas lika värde.

Vi har inte alltid lyckats fullt ut, men ambition till bättring finns.

9 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Tjänar tio procent av befolkningen? Nej Johan, sånt här brukar andra kommunalråd och vissa ledarskribenter skriva. Inte du. *s*
  Nya moderaterna tjänar hela befolkningen.

 2. Fredrik Wirenblad

  Jag tycker personligen att det låter som din position i kommunen Johan bör bytas ut när du inte ens kan inse förändringarna som ligger framför dina fötter.

  Jag kan inte säga så mycket om de övriga alliaspartierna men NYA Moderaterna är inte bara en fin liten ask, vi har en god insida också.

  Ett tips: http://www.moderat.se =)

 3. Kalle

  Ja, så var det dags för samma fråga igen till kommunalrådet Johan Söderling:
  ”Garanterar du på heder och samvete att socialdemokraterna i Vännäs inte lägger ned Pengsjö skola under nästa mandatperiod?
  Det räcker med att kommunalrådet svarar JA eller NEJ.

 4. johan Söderling

  Svar till Fredrik Wirenblad (2010-03-30 14:49)
  Vilken retorik!
  Våga inte angripa sittande regering och ledande partiet då ska du avgå?
  Det är just förändringarna jag ser.
  Hallå, den lilla fina asken är just för liten där rymms inte alla i samhället.
  Självklart finns det gott i alla, även moderater. Men dessvärre är ideologin bara till för att företräda en liten del av befolkningen.

 5. Karl-Gustav Sjöström

  Bäste Johan!
  Jag tycker att du skall ta även synpunkter som lämnas anonymt på allvar. Hur tokiga du än kan tycka att de är och hur fegt du än må tycka att det är att inte våga stå med namn under det man skrivit, så bör du nog inte helt negligera dem.
  Karl-Gustav Sjöström (INTE den Kalle som också kommenterat det ditt inlägg)

 6. Fredrik

  Johan,Johan.Vet du vad solidaritet,rättvisa och lika värde är för något?En månad innan Anne-Lie Granroth fick sparken så tyckte du och alla att Anne-Lie gjorde ett mycket bra jobb.Alla var positiva till de hon gjorde.Två veckor innan Anne-Lie fick sparken samma uppmuntran igen.Anne-Lie jobbar en vecka till och tar sedan en veckas semester.Söndag kväll 2 november ringer du henne och vill att ni ska träffas måndag morgon 3 novemberDå får Anne-Lie beskedet att hon är avskedad.Anne-Lie ställer givetvis frågan ”på vilka grunder då”.Än idag vet vi inte varför Anne-Lie fick sparken.Johan rättvis?

 7. johan Söderling

  Svar till Fredrik (2010-04-01 11:23)
  Jag har vid ett flertal tillfällen erbjudit mig att träffa dig för att du ska få tillfälle att föra fram dina synpunkter. Jag tror inte du är intresserad av det då du tackat nej alla gånger och istället ägnat dig åt både det ena och andra sättet att misskreditera mig personligen. Att genom detta medium diskutera konkret hur du upfört dig eller fd. medarbetare kommer jag aldrig att göra.

 8. Kalle

  Vad är det som har hänt? Har kommunalrådet Söderling och socialdemokraterna i Vännäs redan abdikerat från maktens korridorer.
  Åtminstone verkar kommunalrådet ha övergett sin blogg. Om han mot förmodan skulle komma på andra tankar ställer jag ännu en gång frågan: Lovar kommunalrådet Johan Söderling på heder och samvete att inte stänga Pengsjö skola under nästa mandatperiod.
  Det behövs ingen avhandling till svar utan det räcker med att kommunalrådet svarar JA eller NEJ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.