Vaknade av Streetracing

Vaknade för fem minuter sedan av ett våldsamt motorvrål. Efter en snabb koll på VK.se så förstod jag att det var en eller flera av kvällens Streetracing Ekipage som var på väg hem.

Detta fenomen med olaglig Stretracing uppkommer vaje höst lika säkert som att löven gulnar.
Och det utvecklas dessutom till enn "katt och råtta" lek mellan polisen och de som kör.

Har ett flertal gånger funderat på om det funnes någon smartare lösning på problemet?
Att det finns rätt många som vill pröva eller titta på verkar ju helt klart.

Att den racing som nu uppkommer bryter mot de flesta trafikregler är ju också självklart.

Men vad skulle hända om man anvisade en vägsnutt där de som önskar utföra dessa race fick vara?

Förvisso så vore det säkert fortfarande olagligt, men risken för olyckor torde minska.
Och uppenbarligen så verkar inte förbud mot detta fenomen vara särdeles effektivt.

Vågar man fundera så?….. 

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. rolle

    du kanske skulle fundera på vad som är farligare?stretracing
    eller vanliga svennsons i gamla 745:or.FUNDERA DU PÅ MEN JA VET.kom i innerfilen med hojen o då kom ju en gubbe på att han behövde ju HELA rondellen med sitt lik,då ja va JÄMSIDES MED HAN,o ja tycker de e ju klassa med GROVT mordförsök,TÄNK PÅ DE DU!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Mr Mister

    Tror absolut det skulle minska drastiskt, närmaste ”vägsnutt” som kan användas är 10-12 mil bort..och närmaste officiella sträcka är 25 mil bort!
    Hur skulle det se ut om närmaste fotbollsplan låg så långt bort? skulle säkert va kids på varenda gräsplätt som sprang runt & jagade läderklumpar..

    Och försöket med Black Race för några år sen gick ju åt skogen eftersom vägen som fick användas inte passade alls..alla bilar som folk ville se höll ju på att köra av redan i starten pga den dåliga vägen..

  3. Åmsele = lösningen

    Det går utmärkt att köra på fältet uppe i Åmsele och med lite lämplig utrustning för tidtagning start blev det säkert en populärare lösning

    Kostnaden för utrustningen skulle fort återbetalas av att polisen kan ägna sig åt annat.

    Tävlingar som körts på klockarbäcken är väl knappast ett bra alternativ då det där är ingen säkerhet vid sidan av vägen.

    Såg ett exempel på detta i Åmsele för några år sen då en bil fick sladd och kom på sidan av fältet vilket gick bra detta skulle fått svåra konsekvenser på den smala klockarbäck vägen.

  4. Åskådare och morsa till ungdomar (ej till raceförare)

    Jadu.. äntligen en politiker som inser att det behövs. Kul! På 80-talet användes oftast Stöcksjörakan och det funkade perfekt även om den är kort. Kan ju meddela att jag kan då inte påminna mig en endaste olycka under alla år. Det finns folk och bilar både i början och slutet av dessa race… Ingen annan bil än de körande finns på banan… Förstår inte varför polisen ens försöker stoppa dessa.. Sen det där om ”mordförsök”… ??? HALLÅ!!!! Killen ville INTE köra ihjäl en polis… Nu är de ute o cyklar!Poliserna förstorar upp ALLT så vansinnigt. Att polisen tar upp jakten efter ”racerbilar” odyl borde också kallas mordförsök.. det ÄR då olyckorna kommer hända, read my words!!!! Låt dem köra sina race. Ingen som kommer till skada av det. Det är ju vansinnigt kul

  5. Maria Lundmark Hällsten

    Det kostar 700 kronor att ta dragracing licens, åtminstone ifjol. Då får man testa och se om detta kan var något att satsa på, under ordnade former och med riktig tidtagning, och dessutom utan att riskera andras liv.

    Åmsele tror jag kostar mellan 100-200 kronor och då får man köra där en hel dag.

    Med fler dragracingförare så kanske det finns chans att ordna fler tävlingar häruppe i norr. Fällfors har många möjligheter som det ser ut nu.

  6. Bengt Lutter

    Trodde motorcykelpolisen att han skulle kunna stoppa bilen genom att styra rakt mot den i den farten förefaller osannolikt med tanke på ev. personskador, både för honom och bilföraren. Polisen borde vara den som gavs en reprimand.

  7. Tommy

    Men jisses.

    De har ju redan visat dåligt omdöme genom att ta en ej laglig bil (dragracingbil) till en Europaväg. Stängt av körfältet vilket gör/gjorde att varken polis eller tex ambulans m.m. kan komma förbi. Kan faktiskt vara andra som behöver ambulans. Att sedan inte kunna se en redan innan starten polis mc som har både hellyse och blåljus påslagna befinner sig mitt på vägen. Den ena föraren observerade situationen direkt och slog av. Men den andre verkade ha noll koll på situationen, och att sedan fortsätta 2-3 km innan han blev stoppad. Så fruktansvärt omoget av en 42åring. Det är faktiskt mc:n som väjer undan då föraren av bilen verkade ha noll koll på situationen.

  8. Bodil Häggström

    Nämen hej Mattias! Kikade runt om det där med streetracingen och råkade halka in på din blogg 🙂 Reagerade att det var nån jag kände inte över namnet, först när jag såg bilden på dig.
    Jag skrev just en liten blogg gom saken med, kolla gärna 🙂
    Jag bloggar ju också här på vk, men det kanske du redan hade sett.
    Ha det bäst!
    Hälsningar/bodil

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.