Studiebesök på EU mötet intressant men slutet.

Jag hade idag förmånen att få göra ett besök på EU toppmötet här i Umeå. Vi var några politiker som fick acess för att besöka den fina företagsutställning (Mini Nolia) som fanns där. Det var ett antal Företag från norra Sverige tillsammans med Universitetet och Landstinget som ställde ut. Gemensamt för ala dessa utställare var att man på olika sätt representerade det som EU mötet skulle handla om kunskap, innovationer och Eko-effektiv ekonomi. Det var verkligen spännande och intressant att få titta på alla goda ideér och framgångsrika företag som finns här uppe. Bredden var väldigt stor från Ambulansflyg, via universitetets växtförädling.

Hoppas verkligen att EU delegaterna tog sig tid att besöka utställningen, de ideér och den kompetens som visades upp förtjänar verkligen att spridas.

Jag kan dock inte låta bli att tycka att det är lite synd att dessa EU möten till sin karaktär är så slutna som de är. Jag tror att synen på EU skulle vinna på en ökad öppenhet, det är ju lite synd om det bestående minnet för Umeborna av detta EU möte är att staden var full av Poiser. (Även om de var trevliga och kompetenta) 

I Oryx monter fick man pröva Grävmaskin eller Skogsmaskinssimulator

Var fantastiskt roligt men slutade tyvärr att jag körde ner i hålet.

2 kommentarer

  1. Mattias Larsson

    Stod faktiskt och pratade med Umeå Energi (ett av företagen som ställde ut just om detta) Hade varit världens kick för många att få se allt bra som kommer från Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.