Sommartiden en halvfärdig produkt Vintertiden ofärdig!

Japp så var det en sån där dag igen. Man tror sig ha fått sova lite längre kliver upp kl. 8 och går ner till bottenvåningen bara för att finnsa att tiden där är 7.

Ah tänker man då javisst ja vi har ju ställt om till vintertid, eller normaltid som det också kallas och denna söndag innehåller således en "bonustimme" vad underbart

Nu grumlades min glädje till viss del av att sambon lämnat en lapp på köksbordet med lite "tips" på vad hon tyckte jag och Erik skulle göra idag. Där fanns plocka in alla uteleksaker, ställ bort trädgårdsmöblerna och en par saker till med.

Och då känns det kanske inte lika underbart att ha denna bonustimme, utan det hade nog känts bättre om vi hade ställt om till sommartid idag.

Jag personligen tycker att det känns dumt detta med vinter och sommartid, okej det blir lite ljusare på mornarna, men det förlorar man i andra änden.

Dessutom innebär ju detta system att samhället stjäl en timme av oss under 6 månaders tid utan att vi på något sätt kompenseras för detta. Vi får inte ens ränta på den timme man knyckt!
Utam man bara kastar tillbaka samma timme på oss natten som var (om man nu kan vara säker på att det är samma timme man får tillbaka det kan vara någon annans?)

Bäst tycker jag det vore om vi själva fick välja när vi skall gå tillbaka till normaltid, tänk vad skönt det vore att ha en bonustimme innestående som man kunde ta ut den morgon man känner sig som tröttast.

Fram för flexibel vintertid!

2 kommentarer

  1. Erika

    Jag håller med dig! Vintertid hit och sommartid dit.Varför inte samma tid hela tiden?? Och inte tänkte jag på att samhället egentligen tar tid från oss som vi inte får tillbaka…En timme i sex månader blir några stycken! Tänk om dom fanns kvar i nån bank att hämta ut när man ville och behövde?? Det skulle väl vara himla praktiskt!

    Sen tycker jag att ni ska ha en mysig söndag, du och sonen. Bocka inte av allt på lappen… J har väl nån ledig dag i veckan som hon kan stöka lite ute hon med 😉

  2. Mattias Larsson

    Svar till Erika (2009-10-25 11:17)
    Håller helt med!
    Kan upplysa om att söndagen blev riktigt trevlig, vi åkte på badhuset. Och jag hoppas att Jossan förvaltar sina lediga dagar i veckan på bästa sätt ;o)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.