Maud kandiderar i Västerbotten sedan lånar vi ut henne till Stockholm

Noterar att Lennart Holmlund var snabb att påpeka att Maud olofsson föreslagits som förstanamn på riksdagslistan i Stockholms stad. När Sven-Olov Edvinsson ifrågasatte om det var juste mot väljarna att Jonas Sjöstedt och Ibrahim Baylan som bägge bor i Stockholm kommer att kandidera som förstanamn på respektive partiers riksdagslistor i Västerbotten.

Det stora skillnaden mellan Maud och Sjöstedt/Ibbe är att Maud kandiderar där hon är bosatt, och dessutom i det valdistrikt som har blivit ALLA partiledares tummelplats.

Det vore väl inget problem om Ibbe kandiderade i Västerbotten om han även toppade listan i Stockholm.

Min grundsyn är att man skall kandidera där man bor.
Tyvärr så har ju vallagen förändrats såtillvida att man i riksdagsvalet ej längre behöver vara bosatt inom valkretsen.
Detta har gjort att det är ganska vanligt att man vill använda "affischnamn" överallt.

Så gör vi ju även i kommunen. Lennart Holmlund tillhör ju Umeå Centrala Valdistrikt sett till bosättningsort, men kandiderar ju även normalt sett även i Umeå omland. Skall med intresse följa om hur han gör detta år.
 

Ser man  till resultatet i valet 2006 så råder det ingen tvekan om att Maud kommer att bli invald här i Västerbotten. Skulle nu Centerpartiet i Stockholm göra ett superval och hon istället valdes in på ett Stockholmsmandat så skulle ju effekten av det bli att en plats på Stockholmsbänken upptogs av en Västerbottning, Och vi fick in ytterligare en Västerbottning i Riksdagen i detta fall den som står tvåa på Centerpartiets riksdagslista i Västerbotten.

Nu är nog dessa spekulationer tämligen överflödiga eftersom jag är tämligen säker på att Maud fortsätter som minister efter valet 2010, och som minister sitter man ju som bekant inte i riksdagen!

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. leffe

    tror du självpå vad du skriver?????*L*…på sin höjd!!!!!! var 25:e person villha måddan!!!!!!..påsin höjd..antagligen färre…tack o lov….

  2. Per Ankersjö

    Hej Mattias!

    Exakt. Det är inte konstigare än att även vi i Stockholm gillar Maud och är stolta över vår partiledare. Sedan vet vi att hennes hjärta finns i Västerbotten och att hon säkert kommer att kampanja med full kraft hemmavid i valet.

    Centerpartiet har blivit ett parti både för land och stad. Många socialdemokrater har svårt för det och utnyttjar varje tillfälle som ges för ovärdiga angrepp. Till skillnad från dem kan vi gå till val med samma värderingar både i Stockholm och i Västerbotten. Vi centerpartister i Stockholm vill att hela Sverige ska leva. Fråga S vad de tycker 😉

  3. Mattias Larsson

    Svar till leffe (2009-12-22 22:32)
    Men leffe detta är ju poängen med allmänna val man får rösta fritt. Om du inte gillar Maud och Centerpartiet rösta på någon annan.
    Min övertygelse är givetvis att fler ärn var 25e västerbottning kommer att väja att rösta på Maud och Centerpartiet.

  4. Mattias Larsson

    Svar till Per Ankersjö (2009-12-22 23:10)
    Hej Per!

    JaG seR det som en ära att ni i Stockholm också vill använda våran Maud. Och i sådana fall är det ju bara att låna ut henne, om än motvilligt.

    Håller helt med dej om att Centerpartiet måste vara ett parti för hela landet, och vi är på god väg att komma dit. Jag tror att det är det som (s) upptäkt och är rädda för.

  5. leffe

    hehe..ja hoppet är ju det sista som försvinner..;).vet att man får rösta hur man vill…o förstår faktiskt också den panik som sprider sig inom den ytterst begränsade skara som de facto är centerpartister..*L*..wake up little susy.;)..hon är en katastrof för er!!!..mantran kan man rabbla i nån lämplig bönelokal….nåväl..lycka till i valet..:)))

  6. Mattias Larsson

    Svar till leffe (2009-12-23 21:31)
    Hej leffe, någon panikär det absolut inte tal om.
    Förfrågan om att kandidera kom från Stockholm helt enkelt för att alla partiledare kandiderar i Stockholm.

    Men förutom att du får rösta som du vill, så får du givetvis även tycka vad du vill om Centerpartiets partiledare.
    God Jul, Mattias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.