Oavsett orsak så här får det inte gå till!!

Blev väldigt upprörd när jag läste denna artikel om de vårdartiklar som hittats i ett källarförråd på Marieberg. Det verkar ju lite oklart vems grejorna egentligen är men det spelar inte så stor roll.

Är artiklarna kvarlämnade när äldreboendet avvecklades så är det ju dels slöseri att inte skicka dom vidare till en verksamhet som behöver dom.

Tillhör grejerna någon av de som bor i huset f.n. så ligger dom ju i fel förråd.

Och slutligen på bilderna så tycker jag att det ser ut som om det dessutom är kanyler som ligger där vilket ju är väldigt onödigt. Jag tycker kanyler skall förvaras på ett säkert sätt.

Som det står i artikeln så har kommunen och landstinget ont om pengar, och vårdmaterial är dyrt. Då kan inte man hantera vårdmaterial på detta sätt.

2 kommentarer

  1. Erika

    Det verkar var mest inkontinesskydd, kateterpåsar och det som ser ut som kanyler ser ut att vara sug-katetrar. Det är ju helt sannslöst att bara lämna allt så där…Bättre att lämna dom till nån/några som behöver dom istället!

  2. Mattias Larsson

    Svar till Erika (2010-01-16 11:48)
    Okej känns ju bättre om det är Sug-katetrar än än kanyler men i vilket fall så ska inte grejerna ligga och förstöras i ett förråd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.