Hur elakt var det som KG Abrahmsson sa till Maria Kristofferson egentligen?

Det har uppstått en liten fight efter gårdagens Kommunfullmäktige i Vilhelnina. Fullmäktiges ordförande KG Abrahmsson, menade vid ett inlägg att Kommunalrådet Maria Kristofferson borde "remmas upp".

Oavsett exakt vad man menade med detta så är det fullständigt oacceptabelt att säga så i en talarstol.

Oavsett om han menade det bokstavligen eller skäntsamt så är det fel att uttrycka sig så. Och en erfaren politiker som KG måste föregå med gott exempel.

Maria har själv kommenterat i sin blogg:
blogg.vk.se/maria-kristoffersson-konsult-vilhelmina/

Jag förutsätter att KG ber Maria om ursäkt för detta, som politiker måste vi allid tänka på hur vi beter oss mot varandra.

Vi skall vara oense om sakfrågorna men respektera varandra som personer!

2 kommentarer

  1. Lennart

    Grynkorv kan sägas på många sätt, enligt Povel Ramel. Och kanske är det samma sak med ”remma upp”!? Fast ”remma upp” i betydelsen ”ge stryk” finns inte i ordböckerna, men det kan ju finnas i Vilhelmina ändå!? Googlar man på ”remma upp” får man nästan bara träffar på KG Abrahamssons ord (fast man kan även remma upp skorna och remma (i betydelsens lägga på en rem) också.

    Jag har svårt för att reagera på uttryck som jag inte förstår. Jag blir mer upprörd när VK-bloggare (inte du!) kallar andra för korrumperade eller tillhörande knarkvänstern. Det är verkligen grovt…

  2. Mattias Larsson

    Svar till Lennart (2010-02-17 13:14)
    Vad det handlar om här som alltid tror jag är att man måste behandla varandra med respekt. På så sätt skiljer sig inte politiken från det vanliga livet.

    Oavsett vad remma upp nu egentligen betyder, så tycker jag det framgår att det handlar om någonting negativt. Alltså bör det inte sägas och framförallt inte från en talarstol.
    Det är precis lika illa att kalla någon korrumperad eller tillhörig knarkvänstern. Så gör man inte!

    För egen del försöker jag alltid behandla alla korrekt och vara juste.
    Elekheterna kan man ju bara tänka på själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.