Timvis elmätning, ökad konsumentmakt och bättre för miljön

Jag tycker att Maud Olofssons och regeringens förslag om timmätning av elförbrukningen försvunnit i mediabruset.

Alla lösningar där man som konsument kan påverka sin egen kostnad måste ju anses vara bra. Och med tanke på hur högt elpriset varit under vissa tider denna vinter så är det bara att jobba för ett införande av detta.
Dessutom så skulle ju ett ökat intresse från oss konsumenter om när vi förbrukar vår el innebära att vi minskade förbrukningen av importerad "fulel" vilket skulle ge en miljöförbättring samtidigt.

Så här sade Maud Olofsson till Ekot:
"Syftet är att vi som elkonsumenter ska bli lite mer medvetna om när det är höga och när det är låga elpriser. Därför skulle man ha dels rörliga priser, men också timvis mätning. Då skulle jag som konsument kunna se att nu är priset så högt att nu sätter jag på tvättmaskinen på natten. Vi skulle kunna ha smarta hushållsapparater som kunde läsa av när det är höga elpriser, och då drar man ner förbrukningen."

Det är ju helt lysande om vi kunde sänka vår kostnader samtidigt som vi förbättrar miljön.

Vill du läsa mer:

Om förslaget på Centerpartiets hemsida

Timpris på el även för privatpersoner, Niklas Carlsson

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Hur fungerar det/ rimmar det med att man inte ska ha konstiga ljud för sig som ska störa grannarna i hyreshus. Fast om ALLA tvättar och låter torktumlare gå på natten så kan ju alla sova på dagen.

  2. Mattias Larsson

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-02-28 09:39)
    Helt riktigt Lisbet kan gå dåligt att tvätta nattetid i ett hyreshus, men nu är det ju inte alltför vanligt att man har egen tvättmaskin i ett hyreshus de flesta har det inte. Överhuvudtaget tror jag att vår kunskap om vad våra elektriska apparater och lampor kostar är väldigt dålig faktiskt.
    /Mattias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.