Lite ful debatteknik från (v) i fullmäktige

Vid dagens Kommunfullmäktige ställe Lasse Jacobsson (v) en enkel fråga till Socialnämndens ordförande Eva Andersson (s):

Kostnaderna för försörjningsstödet, det som blir lite kostigt i en sådan diskussion är att här står både frågeställare, (Lasse J) och respondent (Eva A) och hävdar att det är regeringens fel att Umeå Kommuns kostnader för försörjningsstöd har ökat.

Man verkar helt ha missat att vi har haft en global lågkonjunktur som är den värsta sedan 30-talet.

Dessutom fortsätter man att hävda att det Jobbskatteavdrag som regeringen infört har dragit bort skatteintäkter från kommunerna, vilket är helt fel.

Givetvis så får Lasse och Eva tycka vad de vill, men det är lite fult tycker jag att ha en privat fullmäktigedebatt vilket man får eftersom detta var en enkel fråga
vilket innebär att: Endast frågeställare och respondent får gå upp i talarstolen.

Man kan inte låta bli att fungera om detavar en ärlig fråga eller om det var en "riggad" fråga bara för att man skall få en chans att kritisera regeringens politik.

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Isak

    Förstår inte varför du tar på dig Moderaternas huvudlösa
    ekonomiska politik. På vilket sätt har Centern varit del-
    aktig i den? Väljarnas dom kommer att bli hård för alla
    kappvändare.

  2. Pelle

    Vad menar du Mattias?

    Det är solklart att det är alliansregeringen som ”rår för” att folk måste vända sig till sociala för försörjningsstöd – du kan väl inte med berått mod påstå att du inte förstår alla de utredningar som pekar på att så är fallet, jag trodde bättre om dig!

  3. Mattias Larsson

    Svar till Pelle (2010-04-26 11:16)
    Hej Pelle
    Om det är Alliansregeringens fel eller inte att folk måste ansöka om försörjningstöd är upp till var och en att tycka om. Men att skylla allt på regeringen är anser jag inte korrekt när vi befinner oss i en global lågkonjunktur. Och vad gäller vad olika rapporter så har ja sett sådana som pekar åt bägge hållen, alltså även sådana som säger att regeringens politik har bidragit till att hålla ner arbetslösheten på en låg nivå.

  4. Mattias Larsson

    Svar till Isak (2010-04-26 10:48)
    Hej Isak
    Jag åtar mig inte ansvaret för moderaternas ”huvudlösa ekonomiska politik” Men jobbskatteavdraget är ett Centerförslag och det effektivaste sättet att inom nuvarande skattesystem sänka skatten för de med låga eller medelhöga inkomster, och därigenom möjliggöra för fler att klara sig med egen försörjning.
    Och Jobbskatteavdraget minskar inte skatteintäkterna för kommunerna. Det var det som var min point.
    /Mattias

  5. Mattias Larsson

    Svar till Kapten Kalas (2010-04-26 15:19)
    Hej Kapten Kalas
    Om det finns företrädare för Centerpartiet som kallar den Röd/Gröna oppositionen flr SVAMP så tycker jag det är helt fel.
    Min egen ingång i politiken är att vi från de olika partierna skall diskutera och gentemot väljarna vara tydliga i att vi har olika åsikter i olika frågor.
    Att komma med förklenande tilltal gentemot andra är fel metod anser jag.
    /Mattias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.