Marias fem felaktigheter

Vid gårdagens partiledarutfrågning av Maria Wetterstand så kom hon med 5 felaktiga påståenden:

1. att Alliansen har gett klara besked om göra sig beroende av SD om Alliansen inte får egen majoritet,
2. att Miljöpartiet aldrig har sagt att de vill förbjuda flyg (2008 föreslog Maria Wettertrand att allt inrikesflyg söder om Sundsvall borde förbjudas),
3. att staten ska satsa pengar på ny kärnkraft (Alliansens energiöverenskommelse är glasklar: staten kommer inte att lämna några stöd överhuvudtaget till kärnkraften).
4. att RUT-avdraget innebär en stor kostnad för staten (Konjunkturinstitutet gick igår ut och meddelade att RUT-avdraget inte innebär någon kostnad för staten).
5. att MP aldrig föreslagit köttskatt (på kongressen 2007 beslöts att MP ska verka för en köttskatt).

Synd att hon missade detta, i övrigt så tycker jag hon klarade sig ganska bra. Nu är det ju ganska lätt att klara sig från de svåra frågorna om man kan hänskjuta allt till att det skall utredas efter valet.

Etiketter:

5 kommentarer

  1. AnCi

    1. Det var inte vad Maria W sa, utan det är vad konsekvensen blir med en blå minoritetsregering.

    2. Nej. Miljöpartiet har föreslagit satsningar på höghastighetsjärnväg som på sikt ska konkurrera ut inrikesflygtrafiken söder om Sundsvall. Det är inte samma sak som att förbjuda. Frågan handlade f.ö om flyg till Helsingfors.

    5. MP beslöt 2007 att verka för en grön skatteväxling som skulle påverka priset på animaliska produkter. Kalla det en lek med ord… men det är ju inte en ”köttskatt”. Frågan har heller inte drivits i riksdagen av partiet (däremot av en enskild ledamot).

  2. Mattias Larsson

    Svar till AnCi (2010-09-10 13:39)
    Hej AnCi,
    1. Alliansen har varit tydlig som det står i AB:
    ”Alliansens partiledare har gett besked. Blir alliansen större än de rödgröna sitter regeringen Reinfeldt kvar. Gärna med stöd av Miljöpartiet.”
    Länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7759049.ab

    2. Er egen hemsida säger någonting annat:
    http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=144313

    3. Ert eget kongressprotokoll säger någonting annat vilket svd noterat
    http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=20474

    hälsn
    ML

  3. Johan Pettersson

    1. I ett läge där SD är i vågmästarställning är båda blocken lika beroende eller oberoende av SD. Regeringsformen gäller likadant för borgerliga som socialistiska partier. Därför är Marias sätt att uttrycka sig bara ett försök till politisk smutskastning.

  4. Mattias Larsson

    Svar till Johannes (2010-09-13 21:28)
    Hej Johannes
    Här måste man skilja på Folkpartiets drömmar och Alliansens energiöverenskommelse. Energiöverenskommelsen innebär att Staten numera är FÖRBJUDEN att subventionera nybyggnation av kärnkraftsverk, samtidigt som det så kallade tankeförbudet är avskaffat vilket innebär att man numera får forska om kärnkraft. Detta sker inom ramen för Universitetens egna prioriteringar alltså ingenting som politiken lägger sig i.
    Regeringens energiöverenskommelse innebär den största satsning på Förnyelsebar energi som någonsin skett i Sverige, och en röst på Centerpartiet är en garant för detta. ML

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.