Tjockisskatt vansinnig idé

Läser att min partikollega, Stefan Hanna i Uppsala på sin blogg lanserat förslaget om att införa en speciell "tjockisskatt". Det var nu inte ett särdeles genomtänkt förslag som han hade med i en längre text om vikten av att vårda sin hälsa.

Det är absolut inte min uppfattning, ej heller Centerpartiets att man skall straffbeskatta överviktiga! Detta förslag går nog till historien som ett bland de mer korkade.

Då jag själv under hela mitt liv har hört till "de tyngres skara" så kan jag säga att en straffskatt på mej skulle inte gjort mej lättare!
Det är klart att övervikt är en av flera riskkfaktorer som finns när det kommer till en ökad ohälsa, men att enskilt stigmatisera människor med viktproblem är fel väg att gå!

Skall vi jobba med folkhälsa på ett brett sätt så handlar det om flera saker, förutom vikten av att vi redan i skolan lär ut sunda motions och matvanor till eleverna, till att vi erbjuder och underlättar för alla att komma ut och röra sig. Själv har jag ägnat några timma denna jul och nyårshelg till att åka längdskidor. Ett utmärkt sätt att komma ut och röra sig, och tack vara de många olika längsspåren vi har här i Umeå kan även ett blåbär som jag våga sig ut och åka.

Qulan effektivare än skatt för hälsan!

Tyvärr så verkar det inte bara vara "tjockisskatt" som är det enda "kreativa förslaget" Stefan Hanna har på sin blogg. 
Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson kommenterar detta på UNTs, Webb-TV. Det står givetvis fritt för Stefan Hanna att tycka vad han vill men det är inte samma sak som att det är Centerpartiets åsikter.

Dessutom är ju Lennart Holmlund alltid snabb att komma fram och kommentera så snart någonting händer som handlar om Centertpartiet.
Kul att du bryr dej om oss Lennart!

2 kommentarer

  1. Per Hansson

    Satte också kaffet i vrångstrupen när jag hörde detta på radion! Jag vet inget om bakgrunden och har inte läst bloggen, men blotta tanken på att en blogg skulle kunna tolkas av media på detta sätt skulle avskräcka alla kloka människor från att skriva sådana texter överhuvudtaget.

    Gott Nytt År Mattias!

    PS. Jag har också börjat nöta mina längdskidor och upptäckt att det visst fanns muskler som inte använts på länge…DS

  2. Fru Karlsson

    Tjockisskatt är väl att ta i…men lite mer att betala för sin faktiska vårdkostnad för de som på grund av sin storlek, kräver specialsängar och ibland extra personalresurser, vore kanske nåt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.