Först vart sedan vem att byta är ingen garanterad problemlösning

Idag har riksdagsledamöterna Fredrick Federley och Abir Alsahlani gått ut och uppmanat Maud Olofsson att det börjar bli dags att lämna över partiledarskapet för Centerpartiet, något somExpressen givetvis flaggar för. Det alltid lika alerta kommunalrådet Lennart H kommenterar givetvis detta på sin blogg. Trevligt att Lennart bryr sig om vem som blir partiledare för vårt parti. Intresset var ju som bekant inte lika stort när det handlade om ledarskapet för (s). Är dock inte säker på om han valt att lämna partiet nu efter det att Juholt tillträtt. Tror dock att Lennart skall ägna lite mer tid åt research nästa gång. Abir Alsahlani är kvinna inte man, så att referera till Abir som han låter lite underligt.

Jag känner både Abir och Fredrick som två väldigt kunniga och engagerade riksdagsledamöter. Och jag har full förståelse för att de oroas för Centerpartiets framtid och givetvis vill vara med och påverka vad som sker.
Jag är dock inte lika säker på att deras timing är den allra bästa.
Efter vårt dåliga val så har det ju faktiskt ingångsatts ett antal åtgärder som syftar till att lyfta Centerpartiet inför valet 2014. Det arbete som pågår inom ramen för "Förnya Sverige" känna för mej oerhört angeläget. Att vi som parti skall gå ut och i en öppen dialog under 2011 möta människor för att få ett bra input inför arbetet med det nya partiprogrammet.
Ett arbete som landar i en trolig extrastämma 2012.

Min bestämda åsikt är att Centerpartiet mår bäst av att fundera över vart vi skall först innan vi bestämmer vem som skall köra. (vilket jag illusterar med denna lite lustiga bild som Bo Åslund gjort inför omvalet i V Götaland)

6 kommentarer

  1. Nils Norman

    Om det rätt eller fel, att lämna över nu vet jag inte. Jag tycker att Maud har gjort ett jätte arbete under den tid som aliansen har styrt. Kommer den nya partiledaren att göra ett bättre eller sämre arbete? och kan den lyfta partiet så mycket som alla vill? Min förhoppning är att den kan göra det, så att vi får ha kvar alliansen. Vad tycker ni andra. Nisse.

  2. Mattias Larsson

    Svar till Nils Norman (2011-04-06 20:42)
    Håller med dej Nils.
    Jag är väldigt glad att vi i Centerpartiet kommit igång med vårt förnyelsearbete. Det är det jag tycker vi bör fokusera på! Inte personfrågan nu.
    Hälsn
    ML

  3. Ann

    Vilket hyckleri Abil Al-Sahlani och Fredrick Federley! Framför missnöje direkt till Maud eller valberedning.

  4. Mattias Larsson

    Svar till Ann (2011-04-08 02:53)
    Hej Ann
    Håller med dej, självklart skall en partledare ifrågasättas, men det är väl valberedningen som skall få signalerna först.
    ML

  5. Mattias Larsson

    Svar till Ann (2011-04-09 17:09)
    Absolut inte.
    Jag gillar Abir, hon är rak och framåt och vill mycket.
    Hon kanske är lite otålig ibland, men hellre det än folk som inte vill något alls.
    Sedan har det ju ingen betydelse om hon är vice ordf. eller ej i C i Stockholm, hennes inflytande är ju detsamma igenom att hon är riksdagsledamot.
    Hälsn
    ML

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.