Tack för tio fantastiska år Maud, nu skall stafettpinnen bäras vidare.

Idag kom då så beskedet om att Maud Olofsson ställer sin plats till förfogande vid stämman i höst. Inte på något sätt oväntat, men ändå tycker jag lite för tidigt för att det skall kännas bra. Jag har tidigare sagt att min åsikt är att vi inte bör byta partiledare förrän tidigast nästa år.
Men jag har full förståelse för att Maud väljer att kliva av nu, att vara partiledare är nog ett av de svåraste uppdrag som finns. Förutom komplexiteten som ligger i själva uppdraget så är det också så att när det går bra så ryllar det av männsikor runt dig som inte vill något annat än vara din vän. Men när solen går i moln så är det nog världens ensammaste jobb. Och de senaste två åren har himlen varit mulen ovanför Mauds huvud.
Maud tillsammans med Kajsa Sjölander, socialnämndsledamot för (c) här i Umeå

Under Mauds tid som partiledare har mycket gjorts för att vitalisera Centerpartiet och hennes ambitioner att skapa ett modernt, grönt liberalt parti tror jag inte någon kan ta miste på.
Jag tycker mycket av den kritik som riktats emot henne under de senaste åren har varit orättvis och orättfärdig. Det är alltid rätt att i efterhand tala om vad som varit fel. Det är sällan jag hört någon komma med så mycket klokskap i förväg.

Jag tycker det hedrar Maud att hon nu efter att ha lett partiet genom tre valrörelser, varit statsråd och numera vara den äldsta partiledaren på sin post nu känner att det är dags att lämna stafettpinnen vidare.
Och hon lämnar över pinnen i en tid då Centerpartiet så sakterliga börjar resa sig efter det senaste valet.

Centerpartiet har mycket hårt jobb kvar och för alla oss som är engagerade så stundar tre år av hårt arbete.
Jag vet att Sverige, Västerbotten och Umeå behöver ett starkt Centerparti även i framtiden. Och det är vi många som kommer att arbeta för.

Det viktigaste vi kan göra nu är att tillsammans i en öppen positiv process arbeta för att utse en ny partiledare och en ny partistyrelse.

Tack för det som varit Maud!!!

Mer om Mauds Avgång: Centerpartiet VK 

4 kommentarer

  1. Peter Forsberg

    Blev chockad när jag hörde det på nyheterna idag. Håller med tycker det är för tidigt för hon att avgå nu i höst. Men det är bara att ta av sig hatten och tacka för de här åren som hon varit partiledare.

    Har en favorit som jag tycker ska ta över men det får ni veta senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.