Grattis Holmön

Jag besökte tilsammans med Umecenterns kresordförande Eric Bergner Holmön igår.

 
Nya Affären


I samband med detta passade vi på att träffa representanter för Holmöns UtvecklingsForum och givetvis besöka den  nya fina lanthandeln på Ön.
Som invigdes av Region Västerbottens Vice Ordförande Ewa-May Karlsson
  
Ewa-May klipper bandet


Jag skämms nästan att säga att detta var mitt första besök på Holmön, men det blir absolut inte det sista!

Utsikt från Holmön, Bergudden


Förutom den vackra naturen och landskapet så var alla de trevliga människorna en verkligt positiv upplevelse. 
Jag tycker Holmön förtjänar mer av uppmärksamhet från kommunens sida, dels har vi ett rätt stort antal människor som försöker bo på ön och dessutom så är potentialen för Holmöarna som besöksmål enorm.
Vi fick en del bra ideer från de vi träffade igår och vi kommer från Centerpartiets sida att gå vidare och lägga att antal förslag som vi tror kan bidra till att utveckla Holmön, till fromma för både öborna, de fritidshusboende men även för Umeå i stort.
En aktuell fråga är vad som skall hända med den numera nedlagda skolan.

Skolan


Givetvis diskuterade vi igår frågan om färjetrafiken, där måste jag säga att staten bara tagit halva ansvaret, det är jättebra att det nu är fastlagt att det är staten via Trafikverket som är ansvarig för trafiken till Holmön. Men samtidigt känns det ju jättetrist att den bränsleanläggning som lanthandelsföreningen införskaffat ligger kvar på land och inte kan användas eftersom den färja som utlovades och som skulle kunna ta en tankbil inte finns.
Potentialen att utveckla gästhamnen är ju enorm med nya affären i anslutning till Hamnen och det fantastiska bårmuseet om man bara kunde erbjuda bränsle till de som lägger till.
Även Per Hansson bloggade om Holmön igår

Vill du veta mer om Holmön titta in på Holmöportalen

Lycka till Holmön!
Vi återkommer till er! 

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Holmön är verkligen fint! Å en ”glömd” pärla? Hyrde stuga där med alla 4 barn för en del år sedan och hyrde ”Egil” som kapten på repliken av gamla postbåten! ALLA barn var fick arbetsuppgifter på båten annars skulle vi inte tagit oss fram å tillbax till Stora Fjäderägg. Mycket lyckade dgr!

  Vi fick åxå det tvivelaktiga nöjet att ”avnjuta” en rysk magdansös en kväll vars uppträdande var så kasst att man blev generad å hennes vägnar…

 2. Mattias Larsson

  Svar till Maria Skiddi (2011-08-06 18:15)
  Finns mycket fint att uppleva på ön.
  Och det finns mer att göra för att förbättra möjligheterna både för fastboende och besökare!
  ML

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.