Välkommen till Umeå Anders Åkesson

I kväll och i morgon besöker Anders Åkesson från Kalmar Umeå.

Umecentern har bjudit upp Anders som är Centerpartiets ledamot i riksdagens trafikutskott för att han på ort och ställe skall få lära sig mer om Norrbotniabanan,
Umeå som logistikcentrum och de satsningar som planeras i Umeå  Hamn,
Holmöfärjan och problemen med den, Kvarkentrafiken mm.
Jag skall erkänna att jag personligen inte är helt tillfredställd med vad Centerpartiet lyckats få igenom i regeringssamarbetet vad gäller infrastrukturen i norra Sverige.
Många bra beslut togs under förra mandatperioden men det skulle behövas en par stategiska satsningar ytterligare för att jag skulle känna mej helt nöjd.
Därför är det väldigt kul att kunna välkomna Anders hit upp och jag är övertygad om att han kommer att lyssna och ta med sig våra synpunkter på ett bra sätt.

I kväll anordnar vi ett öppet möte på Ordenshuset där den som vill kan komma och lyssna till Anders där han berättar lite om arbetet i trafikutskottet och Centerpartiets syn på de kommande behoven vad gäller infrastruktur och trafik.
18:30 på Ordenshuset, Sveasalen.

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Anders Åkesson

  Det ska bli kul och nyttigt att stifta närmare bekanrtskap med transportpolitikens behov och utmaningar i Umeåtrakten/Norra sverige/Barentsregionen

 2. Anton Johansson

  Vill påpeka det är stor skillnad mellan Umeåtrakten/Barentsregionen och Norra Sverige. I Umeå må man klaga över att det satsas för lite trots att stora delar varit vägarbetsområde de senaste åren. Medan de längs Ammarnäsvägen, väg 363:s allra nordligaste del inte ens har råd att laga hela vägen utan tar några bitar här och där.
  Men vi här i inlandet kanske inte ska klaga? Vi behöver ju Umeå som är vänliga nog att vara glada för de människor som flyttar till stan.

 3. Mattias Larsson

  Svar till Anton Johansson (2011-08-16 13:42)
  Hej Anton
  Vi skall inte gå in på några större geografidiskusisoner men nog tycker jag att Umeå är en del av norra Sverige, sedan att förutsättningarna är helt olika mellan Umeå och inlandet i många frågor håller jag med om.
  I min roll som gruppledare för Centerpartiet i Umeå så ser jag det som viktigt att bjuda in Anders för att framföra det som vi tycker är viktigt, det går givetvis att göra likadant i Sorsele.
  Hälsn
  ML

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.