Nu rullar tågen hoppas det blir en succe!

Jättekul att läsa om att pendeltågtrafiken mellan Umeå och vännäs nu är igång.
Jag är ju så gammal numera att jag minns när man kunde åka rälsbuss mellan Vännäs där jag bodde och Umeå.
Hoppas verkligen att tågen kommer att fungera och att vi får ett fungerande tågpendlingssystem i Västerbotten, tåg är ett fantastiskt sätt att resa på dom har dock en nackdel om man jämför dem med bussar och det är hållplatslägena. Bussens fördel är ju att den kan stanna överallt.

Här är utmaningen för oss ute i alla kommuner, att skapa hela resan för de som vill åka tåg till och från jobbet.
Den som åker vill åka snabbt och enkelt, det är tiden från ytterdörr till ytterdörr som är viktig, antalet byten man kan tänkas behöva göra samt givetvis kostnaden.

Jag brukar tänka på min lillebror som bor i Vännäs och jobbar här i Umeå, han har ungefär tre kilometer till järnvägsstationen utmaningen blir ju att få honom att åka med tåget. Sedan om det är bra cykelparkeringar, motorvärmarplatser eller en buss till järnvägsstationen i Vännäs som är det som fattas för att göra resan komplett är nästa fråga.  

3 kommentarer

  1. KEP

    Visst är det bra att Vännäsborna får bra och snabba förbindelser till Umeå. Detta blir dock på på bekostnad av oss som bor mellan Brattby och Umeå. Vi kommer att få sämmre bussförbindelser efter nyår vilket innebär att vi nu måste använda bilen till våra arbeten.
    Vet du om det finns planer på en utökad lokaltrafik väster om Umedalen?

  2. Mattias Larsson

    Svar till KEP (2011-12-12 12:51)
    Hej
    Jo en av ”biverkningarna” med tågen är att de som ej kan åka tåg kan få försämringarna i turerna.
    Av den anledningen är jag personligen en större bussförespråkare än tågförespråkare. De uppgifter jag fått är att det även framledes skall gå såpass många bussar mellan Umeå och Vännäs så det även framledes skall gå att pendla.
    ULTRA trafiken kommer inte inom överskådlig tid gå väster om UMedalen tyvärr…
    ML

  3. Kep

    Hej igen!

    Tyvärr så kommer bussen som i dag passerar Brännland ca
    06:45 och som min fru åker med att dras in efter årsskiftet. Detta trots att den även efter tågets introduktion är fullbelagd.
    ”Den enes bröd den andres död”
    Det vore faktiskt värdefull att få statestik på passagerar antalet buss och tåg passagerare under december innan förändringarna verkställs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.