Nytt idéprogram för Centerpartiet Sveriges mest öppna process

Nu inleds arbetet med framtagandet av Centerpartiets nya idéprogram. Detta är ett av de beslut som togs av partistämman i Åre.
Det har gått drygt tio år sedan det nuvarande idéprogrammet ”Där människor får växa” antogs av partistämman i Västervik. Detta idéprogram speglar den värdegrund som synliggjordes under den omfattande idédiskussion som pågick i Centerpartiet runt millennieskiftet. Arbetet med detta ideprogram leddes av den inte helt obekante Lars Weinehall.


Nu är tiden mogen för ett nytt ideprogram något som skall ske i enlighet med de ambitioner som stämman och partistyrelsen lagt fast. Vi skall leverera ett framtidsprogram inte bara för Centerpartiet utan för Sverige. Alla som önskar är välkomna att delta och det kommer inte endast att handla om traditionella partimöten utan ett av de nya inslagen blir möjligheten för att som önskar att vara med och skriva direkt på wikisidan som startats för detta ändamål.

Vi kommer givetvis också här lokalt i Umeå på olika sätt fundera på hur vi skall arbeta med denna viktiga fråga och möjliggöra för alla Umebor som vill att få vara med och bidra.

Från Västerbotten är vi väldigt glada att ha med Maria Kristoffersson i programgruppen.
Idéprogramsgruppens ordförande Per Ankersjö skriver om ideprogramsarbetet på  DN Debatt.

Så varmt välkomna att delta i framtidsbygget!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.