Rörflen fortfarande en potential för utveckling…

Från mobilen

Rörflen fortfarande en potential för utveckling av landsbygden. Är på möte med LRF kommungrupp för att diskutera möjligheterna till utveckling av landsbygden och förutsättningarna för de gröna näringarna i vår kommun. Vi får en presentation av Torbjörn Wennebro av projektet ”Bioenergigårdar i ett nytt landskap”.

Ett projekt som genomförts för att undersöka möjligheterna till att i större skala odla rörflen för att använda som bränsle i fjärrvärmeproduktion.
Erfarenheterna har i de flesta stycken varit goda och det finns stora möjligheter att i framtiden kunna nyttja delar av den åkermark vi har i länet för energiproduktion.

Viktigt inte bara för arbetstillfällenas skull utan även för att bevara det öppna landskapet. Det är inte mer än 1,3% av ytan i Västerbotten som utgörs av odlad mark. En resurs viktig att bevara.

2 kommentarer

  1. Mattias Larsson

    Hej Jan-Erik
    Denna fråga har ju väldigt litet med rörflen att göra men svaret är nej.
    Däremot så tror jag att det börjar bli dags att fundera på om det inte börjar bli dags för en ny bred pensionsöverenskommelse i likhet med den från -94. Detta eftersom nuvarande system kommer att ge framtidens pensionärer väldigt låga årliga pensioner då medellivslängden även fortsättningsvis verkar bli högre och högre. Detta är ju bra men nuvarande system ger då låga pensioner. Hälsningar Mattias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.