Kulturhuvudstadsåret får statlig finansiering

Idag kom så det välkomna beskedet att Regeringen tillskjuter ytterligare 75 miljoner kronor till kulturhuvudstadsåret. Detta skriver kulturministern på SvD Brännpunkt. Jag har på morgonen pratat med Maud Olofsson på telefon och tackat henne för stödet i arbetet med att ordna statlig finansiering, Centerpartiet har först under hennes och nu under Annies tid i regeringen arbetat för att staten skall ta sitt ansvar vad gäller finansieringen. Och Maud är en av dem som nu arbetar med att stötta Umeå2014 Jag skrev om det i en tidigare blogg, appropå den debattartikel Maud var medsignatär av för en tid sedan.

Munnen i Rådhusesplanaden ler lite extra idag!

Med dagens besked om ytterligare 75 miljoner kronor tror jag många pusselbitar faller på plats, inte minst så är jaf övertygad om att det kommer att vara lättare att hitta sponsorer, det är ju alltid den första kronan som är jobbigast.
Tittar man på Umeå2014 hemsidan så börjar programåret fyllas alltmer. Men än finns det plats för mer, så har du ideér – kom och var med!

Ser att även Anders och Edward bloggat om dagens besked

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.