Regeringen ger pengar till Umeå och Kulturhuvudstadsåret!

Vaknar upp till den nyhet som vi länge har efterfrågat: staten tillskjuter pengar till Umeå för Kulturhuvudstadsåret!
 
I ett inlägg på Svenska Dagbladets debattsida meddelar idag kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth att Umeå kommer att få statliga pengar till Kulturhuvudstadssatsningen.
 
Vi har levt i ovisshet ett tag kring omfattningen av det statliga engagemanget, och vissa har varit oroade för att Umeå inte skulle erhålla något stöd överhuvudtaget – annat än det uppdrag som myndigheter och andra institutioner fått om att engagera sig i Umeås kulturhuvudstadsarbete.
 
Idag meddelas att staten tillskjuter minst 80 miljoner kr. Det kan tydligen bli mer i slutändan. Med detta besked har vi kommit ett stort steg framåt! Det är en mycket positivt signal till alla som är engagerade i arbetet.
 
Återkommer i senare blogginlägg om detta. På återhörande!
 
 
Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

  1. Overkligheten

    Ni räknade med 170 miljoner från staten när ni budgeterade äventyret.

    Hade ju varit roligt i fall ni hade budgeterat några ynka miljoner för att fixa till den enda mellanstora teatern med förutsättningar för alla typer av pjäser, det vill säga Sagateatern, så att i alla fall något gott hade kommit ur vansinnesprojektet. I stället fixar ni en black box-scen i Kulturväven som kommer vara totalt värdelös för allt utom extremt avskalade tillställningar.

    Fast det visste man ju redan från början, att kulturhuvudstadsåret inte skulle komma de lokala kulturföreningarna till nytta. Tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.