Klokt och glädjande besked om Kvarkentrafiken

Som Vk skriver idag så har regeringen på dagens sammanträde beslutat att ståtta den ansökan om EU-stöd som skickats in från Umeå, Vasa, Västerbotten, Österbotten m.fl.

Det finns ett utförligt pressmeddelande från Umeå Kommun att läsa på My Newsdesk.

För dryga veckan så kunde vi läsa att Edward Riedl skulle fråga Infrastrukturministern om vilka insatser vi kan förvänta oss från Svenska staten, och det gick klart snabbare än vad vi trodde!
Stort tack för din fråga Edward! Och med tanke på de positiva effekterna denna fråga fick så får du gärna ställa fler! 

Vad innebär nu detta? Jo att vi kan komma igång med den förstudie som planeras för att projektera framtidens Kvarkentrafik, och i och med detta titta på hur en framtida färja skall se ut!

 

5 kommentarer

  1. LENNART HOLMLUND

    Jag har inte kunnat läsa om några pengar och om de kan tänka sig gå in sedan. Här måste du gå C att ställa kabinetts fråga som när det gällde Migrationsdomstolen Det här är flera gånger viktigare men jag vet ju vart högern står

  2. Mattias Larsson

    Svar till LENNART HOLMLUND (2013-03-21 12:38)
    Jag förstår att du är besviken Lennart eftersom det verkar som att alliansregeringen är mer positivt inställd än tidigare regeringar varit.
    Jag och Centerpartiet kommer att fortsätta att verka för en positiv utveckling av Kvarkentrafiken. Vad gäller att ställa kabinettsfråga så är vi från Centerpartiet inte så sugna på det. Sist vi gjorde det i regeringsställning så fick vår partiledare lämna regeringen men det hjälpte inte, Öresundsbron byggdes ändå…

    /Ml

  3. Arbetare

    Nu vet vi sanningen, hela dan har ni försökt lura oss umebor!
    Skamligt och förtroendet för er i alliansen är förbrukat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.