Centerpartiet Västerbotten har fastställt landstingslistorna

I Helgen så hade Centerpartiet i Västerbotten nomineringsstämma där vi fastställde våra valsedlar till landstinget.

Vi går till val med fyra valsedlar

Ungdomslistan med Bianca Naurin på första plats och Maja Westling på andra plats
Norra Listan med Daniel Öhgren etta och Gunilla Hedlund tvåa
Västra listan med Maria Kristoffersson etta och Jarl Folkesson tvåa
Södra Listan med Ewa-May Karlsson etta och Olle Edblom tvåa

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Valberedningens ordförande Sven-Olov Edvinsson föredrar förslaget till listor

Jag önskar alla valda kandidater lycka till och ser fram emot en framgångsrikt valrörelse.
Här nedan är det pressmeddelande som vi skickat ut maa. nomineringarna

PRESSMEDELANDE FRÅN CENTERPARTIET

Närodlad politik för en likvärdig vård i hela Västerbotten!

– Centerpartiet i Västerbotten har fastslagit sina landstingslitstor

Centerpartiet anser att Landstingspolitiken i Västerbotten måste förnyas och moderniseras. Centerpartiet erbjuder, de Västerbottniska väljarna en närodlad politik som utgår från att vård ska finnas nära människorna, tillgänglig och rättvis vart man än bor i länet. Centerpartiet fortsätter kämpa för ett JA till likvärdig vård i hela Västerbotten.

-Det är inte rätt att vården ska se olika ut beroende på vart i länet du bor. Att det finns akut sjukvård när en olycka inträffar eller att någon blir sjuk är en självklarhet i ett modernt samhälle. Hela länets medborgare, besökare och företag måste veta att tryggheten av akut sjukvård är garanterad för framtiden säger Daniel Öhgren

-Närhet till service är en nyckeln när unga väljer sin boendeort och en viktig faktor för att landsbygden ska vara ett attraktivt alternativ. Vi vill att alla västerbottningar ska kunna känna sig trygga säger Bianca Naurin

– Företagen som verkar ute i länet och den pågående tillväxten i fjälldalarna kräver en fungerande sjukvård och service. Det är vårt ansvar som politiker att se hela länet avslutar Maria Kristoffersson

– Socialdemokraterna har styrt Landstingspolitiken allt för länge i över 30 år och åt helt fel håll. Det behövs en förnyelse! Västerbottningarna har bara de senaste åren drabbats av indragningar av ambulanser och vårdplatser både i primärvården och på våra tre lasarett. Planer om nedläggning av fungerande distriktssköterskemottagningar har också kommit i dagen. En utveckling som har väckt Västerbottningarnas ilska och startat högljudda protester, ockupationer, protestlistor och en folkomröstning
säger Ewa-May Karlsson

– Vi kan inte acceptera att majoriteten fortsätter att göra trygghet och tillgång till vård allt mer beroende av var man bor.
Vid partiets nomineringsstämma utsågs Ewa-May Karlsson toppa södra listan, Daniel Öhgren norra listan, Maria Kristoffersson inlandslistan och Bianca Naurin ungdomslistan.

För mer kontakt:

Ewa-May Karlsson           070-663 64 94
Daniel Öhgren                  073-064 70 64
Bianca Naurin                  070-141 78 89
Maria Kristofferson           072-716 38 52

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.