Sista chansen att tycka till om du vill utveckla Umeås landsbygd

Denna vecka är sista chansen för de som önskar att skicka in remissvar på förslaget till ”Program för hållbar landsbygdsutveckling i Umeå kommun.” Som är ute på remiss till på fredag.

landsbygdsprogram Jag hoppas många tar chansen att skicka in synåunkter, det kommer givetvis vi ifrån Centerpartiet att göra, trots att vi ju har möjligheter att yttra oss under den kommande processen.

Detta program är tänkt att vara den ”verkställiga delen” i Umeå kommuns ambitioner att utveckla hela kommunen, som även finns att läsa i förslaget till TÖP-landsbygd.
Jag tycker det är bra att Socialdemokraterna börjat visa lite intresse för hela kommunen, men intresse räcker inte för utveckling, det kommer också krävas aktiva åtgärder!

Skall bli intressant att se om det kommer några nya förslag från (s) nu, de kanske tog lite intryck av Landsbygdsministern som besökte Umeå förra månaden. Man kan ju också hoppas att förslaget till program utvecklas lite så att det blir mer likt Uppsalas som är långt mer offensivt än det förslag vi har nu,

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Petter

  Detta intresse från S sida är nog bara valfläsk som vanligt .Sen trots att jag är C-partist kan jag tycka att under de 8 år alliansen satt på makten gjordes ju heller inget för landsbygden. Och att tro att Umeås styrande ska göra nåt är nog också en utopi. Ett gäng maktfullkomliga S och MP politiker som vill glänsa

 2. Sven Lidnäs

  Se till att etablera fler jordbruk i Umeå´s kranskommuner, helst så att självförsörgningen säkras för hela Umeområdet, detta är en beredskap mot ev avstängd import! Varför köpa lammkött från Nya Zeland när det kan produseras här hemma? Boven är EU´s idiotiska djurhållningskrav! Gå ut ur EU omgående!

 3. Per H

  Stoppa förtätningen av Umeå. Vi måste ha kvar grönområden och skogsdungar.
  Förbättra istället kommunikationer med ytterområden där det finns utrymmen och man inte behöver ”packa ihop” folket.
  Jag undviker numera Umeå, s strerila stenökencentrum så gott det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.