Det blev en landsbygdspratposion

Som jag skrev tidigare så presenterade ju regeringen sin landsbygdsproposition (Proposition = förslag till riksdagen) igår. Efter att ha tittat i den så känns det lite som att äta en meny. Ser väldigt fint ut, men mättnadskänslan är inte så lång. Det är väldigt många fina ord men de skarpa förslagen är alltför små och den mångmiljardsatsning man aviserar är i hög utsträckning pengar som ändå skulle gått till dessa saker. (Detta är ett sätt att dubbelräkna pengar som regeringar ofta gör). Men det blev i alla fall mer än en tummetott, det blev i alla fall en vante!

Men det som saknas i denna propp är nya skarpa pengar!

Någonting liknande Inlandsinnovation som Maud presenterade 2010 i nedanstående klipp. 2 nya miljarder för tillväxt på landsbygden som S+Mp regeringen tog bort.

Och nu kompenserar med 1,5 miljarder summan blir alltså -0,5 miljarder i satsning på landsbygden!!

Centerpartiet anser att det är svårt att ta regeringens landsbygdspolitik på allvar. Man har under hela mandatperioden ökat kostnaderna och försvårat för landsbygdsborna, och nu kommer man med en pratposion!

Skall bli väldigt intressant att se hur Miljöpartiet kommer agera i denna fråga, deras förslag om höjt grundavdrag för landsbygdsbor är ju onekligen intressant, men saknas i propositionen. Det är inte bara jag som tycker det är märkligt att ett regeringsparti lägger egna förslag i anslutning till en proposition från regeringen. Är detta ett tecken på att regeringssamarbetet är på väg att luckras upp?

En kommentar

  1. Svenne

    Jo nu har de använt MP klart och inriktar sig på att utnyttja C och L i årets val (vilket jag inte hoppas på att C ger med sig) då hoppar då jag av som medlem i alla fall. Men sen ser man ju att S försöker ta tillbaka SD väljare när Löfven predikar SD politik i utsatta områden. Politik som han förkastat och fördömt tidigare. Detta parti måste bort från makten och alliansen måste tillbaka ,men då lite mer handlingskraftiga mot förra svängen i maktens korridorer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.