Låt det inte vara sant…

…tänkte jag idag då jag hörde vad som hänt på mitt kära Tomtebo.

När jag och Jimmie träffades så bodde vi på samma gård där en liten pojke idag så brutalt blivit berövad sitt liv.

Vi trivdes så bra i området och jag kan än idag känna hur mycket jag saknar vår fina lilla lägenhet på den trivsamma gården då vi går förbi… Men nu…

Nu känner jag bara ångest, vanmakt och förbannad jävla ilska!! Jag har mått så dåligt hela dagen. Inte bara för att jag själv har ett barn på snart sju år, utan även för det faktum att sådant här kan hända överhuvudtaget. Vad är det som gör att en människa kan tappa greppet totalt och besinningslöst döda någon? Ett barn dessutom?

Jag tittar på min egen son gång på gång och jag vill bara gråta när ingen ser. Han är så varm och full av liv och glädje. Varför fick inte den mördade pojken finnas kvar och vara full av liv och glädje han med?

Snälla, snälla ödets makter… Låt honom inte ha känt ångest, låt något ha fångat upp hans medvetande och flyttat honom till en ljus och vacker plats och låt hans ande få frid trots hans våldsamma avslut i detta liv.

Vila i frid lilla barn!

Var rädda om varandra i detta liv!

Etiketter:

21 kommentarer

  1. marina forsberg

    Hej
    Ja du det är så man kan inte förstå att det händer. Jag känner bara en jäkla ilska och bedrövelse. En liten kille på 7år hmmmm HUR kunde det hända.

    Kram Marina

  2. Krister Klermalm

    Precis samma sak tänkte jag ifall det skulle hända något med min son. Har också bott själv där i Tomtebo och upplevde området en riktig familjevänlig ställe som nu är förändrad.

    Jag vill bara så vilja krama om honom om jag kunde göra det idag och vara med honom var sekund som går. Vad jag älskar honom, bara jag kunde föra över det på hur den är för honom. Kommer att vara en märklig upplevelse att var där framöver på besök efter det som har hänt.

    Pojken här i Tomtebo kommer jag nog att tänka på innan jag gör kväll. Tack för dina ord och den fina bilden.

  3. AnneLee

    Ja.. mitt hjärta blöder.. Så liten, så ny i livet.. sommarlovet låg framför honom.. och så detta.. Säger som du.. måtte någon högre makt omslutit honom med sitt ljus och låtit honom slippa dödsångesten.. Mitt hjärta är hos honom i himlen nu.. jag har tänt ett ljus.. sånt här får bara inte hända..

  4. Helena Olsson

    HUR det kunde hända? Detta handlar enligt polisen om ett brutalt mord viket är hedersrelaterat och inte speciellt ovanligt i de kulturer förövaren kommer i från. På Politiskt inkorrekt går det att finna förövarens namn och det klingar inte svenskt vill jag lova. Gå inte runt och tro att det kan hända vem som helst, var inte oroliga för era egna barn. Tror ni denna pojke blev dödad av en tillfällighet? Vakna upp!!

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2011-07-10 21:21)
    Håller med dig, det ÄR jättesvårt att sätta ord på hela den här händelsen.
    Livet blir sig aldrig likt för någon av oss. Ändå är det inte ens någon som vi känner. Men att ett barn råkar ut för någons fruktansvärda våldsamhet gör att man stannar upp och tittar på allt man har framför sig. Jag kunde inte sluta krama mina barn igår! Kram på dig Marja!

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Krister Klermalm (2011-07-10 21:57)
    Hej Krister. Nog tänker man extra mycket på alla barn just nu. Både de egna barnen och de som kanske lever i samma situation som pojken. Man önskar att alla barn fick vara glada, trygga och levande barn. Han finns i allas våra tankar den lille pojken.
    Jag har ju träffat din grabb en gång förresten 🙂 En fin liten kille! 🙂

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till AnneLee (2011-07-10 23:17)
    Precis! Det FÅR inte hända igen 🙁 Barn är så oskyldiga och ska inte ens behöva vara i närheten av sånt här.
    Jag håller fast vid tanken att någon / något bar iväg hans lilla ande och att han slapp lida för människans ondska!

    Vi tänder också ljus och tänker på honom och alla barn som lever under hot om våld! Kram

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-07-11 08:52)
    Det värsta som kan hända en förälder att att mista ett barn. Och smärtan måste bli ännu hemskare när det är på ett så fruktansvärt brutalt sätt. Det är så obegripligt så att knappt orkar tänka på det och ändå tänker jag på det hela tiden 🙁

  9. Helena Nilsson Springare

    Svar till Helena Olsson (2011-07-11 17:42)
    Hej Helena. Jag håller med dig. det är fruktansvärt att denna så kallade hederskultur finns överhuvudtaget. Att kvinnor och barn (och i sällsynta fall män) ska förtryckas på så hemska sätt och knappt få vara människor gör mig så jävla arg och ledsen! Det värsta är att sådana här saker ofta är så djupt rotade i vissa kulturer att det säkert kommer att ta många år att få det att försvinna. Och jag håller med. Den här typen av problem vill vi ju absolut inte ha i Sverige!

  10. Maria Lundmark Hällsten

    Alla som har barn kan nog tänka sig hur fruktansvärt något sånt här är, och just den där frågan,kände han/hon något, ropade dom på hjälp, kunde någon ha gjort något annorlunda…frågor som aldrig får svar utan som an

  11. Maria Lundmark Hällsten

    Alla som har barn kan nog tänka sig hur fruktansvärt något sånt här är, och just den där frågan,kände han/hon något, ropade dom på hjälp, kunde någon ha gjort något annorlunda…frågor som aldrig får svar utan som an

  12. Maria Lundmark Hällsten

    Alla som har barn kan nog tänka sig hur fruktansvärt något sånt här är, och just den där frågan,kände han/hon något, ropade dom på hjälp, kunde någon ha gjort något annorlunda…frågor som aldrig får svar utan som anhörig får man nog lov att finna ro och tröst på ett eget sätt. Jag hoppas och tror att han inte visste vad skedde och att någon däruppe tog hand om honom på bästa sätt. Jag vill inte tro annat. Ha det gott!

  13. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-07-12 13:49)
    Ja, det känns som att man blir berörd även i egenskap som förälder och man frågar sig själv hur man skulle klara av en sådan här händelse. Antagligen skulle man inte fixa det alls. usch.. Jag sprang förbi deras hus imorse och det var som att springa in i något svart och hårt. Jag blev alldeles tung. Fy asiken vad jobbigt. Jag hoppas så att något liknande aldrig mer händer!! Det är så svårt att ta in information om det. Orkar inte ens läsa tidningar just nu. jag vill bara befinna mig i min lilla bubbla 🙁

  14. Siri Rehnman

    Mitt djupa deltagande till den arma mamman och mormodern som drabbats, den lille gossen har det säkert bra.
    Har själv gått igenom något liknande, men min son var 27 år. Tänker på er. Siri

  15. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-07-12 13:46)
    Hej Maria. Ja man måste få tro att han har det bra och att de anhöriga kan få hjälp med det här svåra som är så ofattbart att man knappt kan tala om det själv 🙁 Ha det bra!

  16. Helena Nilsson Springare

    Svar till Siri Rehnman (2011-07-14 10:09)
    Hej Siri. Vad hemskt att även du har drabbats av sorg med din son 🙁 Ens barn är ju ens barn och det är svårt att förstå varför barnen ska försvinna från vår jord före sina föräldrar. Det är orättvist och man önskar att världen var annorlunda när sådant hemskt händer! Kram

  17. Anna K

    Håller du verkligen med Helena Olsson om att ”Detta handlar enligt polisen om ett brutalt mord viket är hedersrelaterat och inte speciellt ovanligt i de kulturer förövaren kommer i från.”?
    Jag tror att det är ni som måste vakna upp och låta bli att uppmuntra och sprida den här typen av hemska fördomar. Mord på barn är inte vanliga i några som helst kulturer, och vad gäller ”heders-mord” som kommentatören skriver så har det väl aldrig varit vanligt att offren är 7-åriga pojkar. Nej detta är en oerhörd tragedi och sånt här okunnigt skräp-snack lägger bara sten på börda för de anhöriga. Det är min åsikt.

  18. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anna K (2011-07-16 09:57)
    Hej Anna. Allt våld och mord som sker i ”hederns” namn är ju fasansfullt. Det tycker väl de allra flesta och det är ju ingen hemlighet att det är kvinnor och barn som för det mesta drabbas av hedersrelaterade brott.

    Nu var det väl så att det här inte hade med heder att göra utan att pappan i fråga är totalt sinnessjuk (vilket man antagligen måste vara för att begå ett sådant brott?!) och att han har huggit ihjäl ett barn är ju helt galet oavsett om han har gjort det i hederns namn eller ej.

    Sedan vet vi ju inte alla fakta och detaljer angående den här vidriga historien ännu.
    Sedan tror jag att det är lite farligt att blunda för hedersrelaterade brott för de inträffar ju då och då. INTE alls okej och det är hemskt oavsett det begås i sverige eller iran. Lika illa vilket som.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.