Klok bok

”I mitt liv har det många gånger hänt saker som till synes varit dåliga, ibland katastrofala, men som i det långa loppet visat sig ha inträffat av en anledning. Något jag måste ta till mig för att kunna hantera vad som komma skulle. Konsten är att efteråt kunna titta tillbaka och se och förstå den gåva man egentligen blivit tilldelad.”

 

Cit. Annika Östberg

Just nu läser jag hennes bok ”Se ljuset i det svarta” och jag måste säga att hon levererar de mest trösterika och kloka ord, sida efter sida.

Jag var ju och lyssnade på henne när hon föreläste på hamnmagasinet i våras och trots allt hemskt hon både gjort och varit med om så måste jag säga att jag aldrig sett maken till en person så full av självinsikt. Just därför så tror jag att hennes ord berör så mycket mer än om någon helt ”ordinär” person som levt ett helt ”normalt” liv utan alltför många sorger och bedrövelser skulle tala om samma saker.

Jag fascineras verkligen av dessa människors öden och jag kan genom den här typen av berättelser verkligen hålla fast vid min tro att det aldrig är för sent att börja om i sitt eget liv oavsett vad man har varit med om.

Alla gör vi aktiva val flera gånger v-a-r-e-n-d-a-s-t-e dag och vissa av dessa val ger oss större konsekvenser än andra, mer ”vardagliga” val. Men likaväl våra egna val…

Dagens ord:

  • Eftertänksamhet
  • Förlåtelse
  • Självinsikt
  • Frihet
  • Aktiva val
  • Viktiga livsval

someone

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.