Man kan tycka..

…vad man vill om allt och inget..

Men något som verkar läskigt är ju det här resonemanget kring Hagamannen. Och då menar jag INTE det faktum att han blir frigiven idag, utan det faktum att det pratas/skrivs på nätet om vad ”folk” i allmänhet ska göra med honom om de stöter på honom i en mörk gränd etc.. att processen skall göras kort och att han ska få stryk och att han ska kastreras och att folk ska skada honom, ha ihjäl honom etc etc…

Sjukt obehagligt och det innebär ju att individer som beter sig / tycker / skriver så… Inte är ett dugg bättre… än ”Hagamannen” himself.

Och det mest läskiga är att det bevisar att i de mest fridfulla av ”Svenssons” som sitter och spyr ut sitt hat på internet så kan obehagliga och mörka saker gro i tankarnas och fantasiernas djupa vrår.

Att vara människa är verkligen inte alltid lätt och det kommer alltid att finnas dem som tycker att just DERAS våld är mer rättfärdigat än andras. Och vem ska döma vad som är rätt och fel?!

Vem / vilka har mest ”rätt” att utöva våld? I vilket syfte och varför?

dalai-lama12

www.geckoandfly.com

6 kommentarer

  1. Anders

    Det Hagamannen gjorde var vedervärdigt. Men… Tanken med det svenska rättssystemet är väl att man ska ha möjlighet att sona sitt brott? Annars kan vi lika väl låsa in brottslingarna för gott? Eller ännu rationellare, avrätta dem på en gång?

    Nej, enligt gällande lagstiftning ska Hagamannen släppas och gillar man inte det får man kontakta lagstiftnarna och be dem ändra lagarna. Inte ge sig på Hagamannen hur illa man än tycker om det han gjort.

    Dock så känns Hagamannens frisläppande obehagligt med tanke på återfallsrisken. Men jag hoppas att myndigheterna gör allt som står i samhällets makt för att förhindra att han återfaller i brott. Och det är samhällets uppgift, inte allmänhetens.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Anders.. Ja, nog var det fullkomligt vidrigt det han gjorde. Jag kan absolut förstå alla upprörda känslor, men samtidigt så lever vi ju alla i ett (än så länge) civiliserat samhälle och det hoppas jag ju att vi får fortsätta göra!

      Bara för att NL gjorde fruktansvärda saker mot andra människor så kan det ju inte rättfärdiga att vi gör samma sak mot honom. Den typen av önskningar och fantasier hos ”vanliga” människor är i mina ögon minst lika skrämmande och obehagliga… och det visar väl egentligen att man aldrig riktigt vet vad som döljer sig i en människa.. Vi har alla mörker och ljus i oss… gott och ont… Men i slutändan vill jag alltid tro på det goda i oss!

      Att samhället har konstiga lagar och regler gällande vissa saker det vet vi.. Men så länge det ÄR så, så är det bara att förhålla sig till det. Allmänhetens ”oskrivna” lagar kan i somliga fall vara lika dåliga som samhällets skrivna lagar och regler!

  2. fru Brönemyr

    Har haft exakt samma tankar om alla som ut tycker på bla FB som du har. Tycker faktiskt det är rätt läskigt att människor runt en säger saker som ”om jag mötte honom ska jag stycka honom” Min tanke är då Oj dej vill inte jag träffa vid fel tidpunkt för då kanske jag också blir styckad. Delar ditt inlägg på FB.
    Kram Cilla!!!!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Cilla!

      Ja, nog är det läskigt alla våldsamma tankar som verkar spira hos många nuförtiden.. Men vi får lyfta det så ofta vi kan..

      Hoppas ni har det bra.. Så himla synd att vi inte kunde komma på söndag, men jag hoppas vi hinner ut och hälsa på er nåt där ute innan det blir vinter 😀 Kram på Dig Cilla och hälsa din fantastiska familj! <3

  3. palm

    Nu tror jag att detta som folk skriver är just bara ilska som dom försöker skriva av sig.
    99,5% av de som skriver skulle nog titta åt andra hållet om de råkar möta honom,Det tror då i alla fall jag.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej… Jo, nog är det säkert mest ”bara” som de säger / tänker / skriver.. men det är ändå lite kusligt att liksom skylta med sina våldsammaste av tankar och visst, de flesta fattar att han väcker extrem avsky på många sätt och de flesta tycker väl i princip samma sak.. Men det jag tror att inte så många tänker på är att man liksom förstärker tankarna om hat och våld. Inte bara för hagamannens räkning utan rent allmänt! Lite onödigt..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.