Mäktiga makter..

Ibland får man vara med om saker som helt saknar motstycke! Som inatt..  Inatt vaknade jag i mitt barndomshem hos mormor och morfar i Gällivare av att jag befann mig mitt i ett slags energifält. Otroligt svårt att förklara, men på en bråkdels sekund var jag helt klarvaken och kände hur energi i form av ett vibrerande ljud fortplantade sig genom huset, sängen, min kropp och mitt medvetande, för att tona ut liksom uppåt och ut, bort genom taket.. Väldigt svårt att förklara, men jag hade svårt att somna om och tänkte att naturen talat till mig på ett märkligt sätt. Verkligt, men ändå overkligt! Det kändes mäktigt i alla fall..

Imorse frågade jag familjen om någon annan märkt något särskilt under natten? Morfar trodde att han känt något ovanligt men var inte säker på om han sovit eller varit vaken och jag tänkte att kanske var det en dröm ändå? Som varit så verklig att jag lurats att tro att jag varit med om något extraordinärt?! Lite snuvad på min upplevelse satte jag mig för att bläddra runt bland dagens nyhetsskörd på internet…OCH… Så läser jag om jordskalvet i Gällivare som mätte hela 4,0 på richterskalan!! WOW!!

Då var det verkligt ändå och hela min upplevelse gick som en rysning genom kroppen igen.. Dock en behaglig sådan. Jag kan inte fatta att jag fick vara med om något sådant. Att min kropp och mina sinnen svarar på den här typen av händelser i naturen känns helt enormt. Jag förstår om oinvigda människor tycker att det låter knasigt, men jag var där.. mitt i det hela, men ändå inte och idag känner jag mig märkligt fulladdad! En pampig känsla som jag ska bära med mig länge.. länge!!

Igår kom vi i alla fall hit och denna gång fick jag till och med mig min käre make. Vi stannade till i Sikfors och lämnade av en av grabbarna som ska ha en liten semestervecka till innan skolan börjar! Farmor och farfar är ju där med husvagnen…

helenass 053

Far & Son

helenass 055

Me & my babe

Här är det i alla fall precis som det ska vara. Vi lever stillsamt hemmaliv hos mormor och morfar och imorse var vi ute och sprang i skogen bland pyttesmå hjortronkart och jättemyggor. Nu ska vi klippa häcken och sedan ska jag belöna mig med en timmes thaimassage och ikväll blir det gooomat och ett glas vitt vin!

Just nu ÄR det verkligen semesterkänsla för mig för första gången på länge och jag ska tillåta mig att njuta av varenda sekund. Jag har inga ”måsten”, jag har inga projekt, jag har inga tider att passa och jag har inga moln som skuggar min himmel.

Livet är njutbart och trots jättemyggorna och för lite sol så känner jag att exakt just NU så är jag på helt rätt ställe vid rätt tillfälle och jag hoppas att Ni alla andra har det lika suveränt!

helenass 120

Jag e ju snygg me mustasch!

😀

PS: Om någon har varit med om något liknande så berätta gärna!!

 

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Nopp, jag kände det inte, men skrev ett luddigt inlägg idag, om att ha aningar, magkänslor etc, och sedan ryser man lite, då jag ser att du varit inne på ett liknande ämne…coolt 😀 Din svärfar kan inte svära sig fri från Jimpa, det ser då jag (som inte kan ta igen människor på utseende, däremot på hållning och detaljer). Ha det fint, däruppe! //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja det var en häftig upplevelse.. Och bara det att vi var här exakt just denna natt var ju rätt kul det med 😀
      Haha.. jaa.. nog är de lika varann de där två alltså hihi…

      Kul att vi hann ses en snabbis.. vi får ta oss en längre dejt framöver! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.