Veckans bullshit!!

Man slår sig för pannan alltså..

Denna vecka har minstingen börjat på förskolan igen efter ett välförtjänt sommarlov och det fanns ingen personal på ”hans” avdelning när vi traskade dit första dagen, utan han fick hänga runt med annan personal på en annan avdelning i slutet av förra veckan och i början av denna. Inga konstigheter i början och slutet av ett sommarlov. Denna Torsdag och Fredag är det dessutom stängt på hans förskola!

Igår kväll fick jag av en slump (!?) veta att ALL personal på hans avdelning har slutat / flyttat till andra verksamheter.. Av en annan mamma som har sitt barn på förskolan där en av sonens ”fröknar” redan börjat(!!)

Jag ringde och kollade runt bland andra föräldrar och en av dem hade också fått höra det ”ryktesvägen” samma dag som jag, dvs igår!

Jag menar VA?! Får det gå till så? Jag är så besviken och irriterad över att vi inte fått information angående detta.. Inte ens i skrivande NU har vi fått veta via mail, telefonsamtal eller ens vid hämtning och lämning… Fast han redan har börjat sin hösttermin. Är det inte helt galet?

Jag har full förståelse att man vill byta jobb och att man vill utvecklas och / eller prova nya saker och att man vill ”vidare i livet” med nya arbeten osv…  speciellt då man jobbar inom barnomsorgen som förmodligen är en ganska tufft och många gånger påfrestande ”bransch”.

Men att man inte informerar? Okej om de som väljer att sluta bara skiter i att säga något när de drar, det är väl en sak även om man kanske kunde tycka att de borde vara mycket intresserade av att sluta på ett ”bra” sätt (framförallt för barnens och deras trygghets skull) och kanske till och med få med sig en och annan lyckönskning inför framtiden och förmodligen möta stor tacksamhet från oss föräldrar.. men att inte någon rektor / skolchef etc går ut med information? Jag fattar verkligen inte! Speciellt inte då det dessutom finns barn inblandade som är i STORT behov av förutsägbarhet och trygghet. Jo, jag vet att ALLA barn är det, men vissa barn kan vara känsligare än andra då det gäller ny personal, nya rutiner etc..

Jag hade mer än gärna haft sommaren på mig att prata med min lillkille om detta i alla fall. Speciellt då det finns omständigheter som gör att vi känner oss extra besvikna!

Frågan är vad som händer nu? Det talas så fint om ”trygghet och trivsel” ”Barn är trygga och trivs” och att ”kommunen kan vara stolta över att ha en verksamhet av så hög kvalité” Hmm.. Just nu känner jag inte alls så. Snarare tvärtom. Jag tycker att det är sjukt dålig stil att inte informera och jag betonar än en gång att jag anser att ansvariga SKALL informera om så här stora ”ingrepp” i ett barns vardag.. Det finns väl för fasn ingen ”kvalité” i att skita i superviktig (och nödvändig) information?

Vad skulle man som vuxen tycka om man kom tillbaks efter en semester och det inte fanns en enda kvar av ens arbetsgrupp / chefer / kollegor etc? Om man dessutom sedan får veta att det varit ”omorganisationer” på gång, men att ingen ansvarig informerat innan och att man kommer på jobbet och bara får en slags chock?

Skulle man acceptera det? Knappast.. Jag skulle tycka att det var SKIT! För det är inget annat än ett slags missförhållande och jag känner inte direkt att ”tjohooo vad smidigt det kommer att bli kring förskolesituationen framöver”

Nä fy fasn.. Veckans tumme NER till de som medvetet väljer att strunta i att informera om synnerligen viktiga saker!

Thumbs Down Girl Manga Smiley Emoticon

Two thumbs DOWN!

Finnes: Irriterad morsa!

Sökes: Tillfredsställande information!

Svar till: Kanske blir det bättre nästa gång?

Och undrar om vi kommer att få en ursäkt?

 

 

🙁

 

 

2 kommentarer

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej! Ja, jag är så enormt besviken.. Och då kan man ju tänka sig hur snopet och konstigt det kommer att vara för barnen!
      Nä fy. Det var ett kommunalt lågvattenmärke alltså!

      Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.