Jag vill berätta om…

..en mycket spännande artikel som jag har läst och diskuterat ungefär tio gånger sedan dess med både skeptiker och anhängare! Läs och begrunda.. och framförallt… läs, undersök och TESTA att tillämpa gluten och laktosfritt och kolla om det kan vara något för dig eller dina barn!

Jag VET i alla fall att MITT mående både fysiskt och psykiskt är tusen gånger bättre utan både gluten och laktos och sen får skeptikerna säga vad de vill.

En annan intressant grej är att Sverige ligger i topp vad gäller en ökning av diabetes hos barn och att vi dessutom förespråkar rätt hårt att barn SKALL dricka mjölk mer än vad de gör i andra länder. Några fler som kan ana ett samband?

I alla fall.. Här länkar jag artikeln och jag hoppas att just DU läser den! *pekar på*

Barn med ADHD bör undvika…

(Allt möjligt egentligen.. och vi vuxna med!)

IMG_4256

En mycket bra bok som dessutom innehåller recept och annat man kan behöva veta! 

Tipsar om den för typ… tredje gången?!

🙂

Vi är absolut inte fanatiska hos oss vad gäller maten och bägge barnen äter både gluten och laktos ibland, men vi märker mer och mer att det ger resultat ju mer vi undviker det! Vi vet ju också att vi inte alltid kommer att kunna kolla allt vad ungarna stoppar i munnen, men hemma kan vi än så länge styra rätt bra! Det är inte ens svårt att hålla sig fri från gluten och laktos heller. Det gäller bara att hitta nya saker att laga maten av/med och att få lite nya infallsvinklar på vad man kan äta/laga istället!

20150816_092313

Frukostscones med majsmjöl..

IMG_4322

Glutenfria pannkakor med majsmjöl, bovetemjöl och kikärtsmjöl!

Hemlagad ”sylt” med kokta blåbär, rivna äpplen, kanel och honung plus hemlagad chokladglass gjord på kokosgrädde!

IMG_4327Smulpaj med röda och svarta vinbär. ”smulet” gjort av laktosfritt smör plus bovetemjöl och råsocker.

Kall sås gjord av banan, vaniljsocker, ägg och kokosmjölk mixat till perfekt konsistens.

Vi är vad vi äter och det är så kul att se att det blir mer och mer vedertaget att det faktiskt erkänns i fler och fler kretsar att det finns ett klart samband mellan beteende och matintag. Överhuvudtaget så äter ju vi människor idag massor med skit som sabbar våra kroppar både i och utanför kroppen. Både kroppen och själen mår kasst om vi stoppar i oss halvtaskiga livsmedel och man behöver bara bli liiite mer medveten så kan man göra enorma hälsovinster!

Joo.. *nickar* Så är det faktiskt! Och har just DU något tips till mig så tas det tacksamt emot. Jag vill lära mig allt jag kan om det här..

enDiagnosKanVaraEnPotential-630x210 Dagens sanning!!

Dontfixthem

Vem behöver fixas egentligen?? DU kanske?

ADHD-potential

🙂

Med det säger jag Godnajt allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.