Keep warm

Så fick vi då dra tillbaks klockan en timme.. Inte för att det gör någon skillnad. Hemma hos oss är det alltid NÅGON som smyger upp i ottan kring fem-sexsnåret och tycker att dagen skall börja med allt vad det innebär.

Den här dagen var ju inget undantag och enda skillnaden var att det var snäppet mörkare än vanligt så jag lyckades ändå lura minstingen att det nästan var mitt i natten så tio extra minuter fick vi kura i stora sängen men sedan har vi hunnit med allt möjligt redan. Vi har badat, slängt sopor, tagit en promenad, kokat blåbärsgröt och lekt med ”bäbisarna”. Jag är SÅ redo för en förmiddagsvila, men kidsen säger annat.

Hos oss är vi alla krassliga ännu dessutom så farten är inte hög såsom den brukar på vår adress. Det är snor och slem och hosta och kraxande för allt och alla *brr*

Fast barnen är ovanligt kreativa nu när vi har hemmaläge och jag måste säga att jag blir rätt imponerad av deras smarta lösningar på olika problem.. Om man inte har tid att bygga upp en ”riktig” parkering så tar man bara en galge i plast (såklart) och så har man parkeringen klar på ett kick!

IMG_4861

Mina grabbar har ju genom åren lekt med diskproppar, skohorn, köksprylar och diverse annat som de kunnat göra roliga saker av.. Ganska kul ändå och det är inte ofta jag hört dem klaga över att de har tråkigt! Och dessa helger, när både mor och far är hängiga så sätts kreativiteten verkligen på prov.

När alla vaknar så ska jag testa att göra bananpannkaka för första gången. Receptet finns i kokboken ”mat för barn med autism och adhd”

mat

Har läst en del om IFD kost också på senare tid och det finns så mycket spännande att läsa på ett lättfattligt sätt.

ADHD och autismliknande tillstånd kan ju inte direkt liknas vid en inflammation,men att det blir mer och mer vedertaget att mat och beteende kan hänga ihop är himla bra tycker jag i alla fall och mat ÄR ju vårat bränsle… och vi vet ju vad som händer om vi ger felaktigt bränsle till bilen: Den funkar inte som den ska!! Logiskt?

Joo.. Och intressant!!

Nåväl, jag återkommer med recension om bananpannkakorna vid ett senare tillfälle.

Nu när jag liks sitter här och bara skriver om diverse random stuff så kan jag ju också visa mina senaste inköp tänkte jag. På tal om att hålla sig varm så har jag gjort tidernas fynd ute på Vändpunkten i Holmsund! Jag har ju aldrig vägarna förbi Holmsund bara sådär, men nu åkte jag dit för att second hand fynda eftersom de dessutom har halva priset i butiken hela Oktober ut! För tjugo spänn köpte jag en jättefin stickad poncho med polokrage som var helt i nyskick!! Galnaste fyndet denna månad alltså!

IMG_4906

Ny favorit! Numera flitigt använd..

(Om jag gillar ponchos?! Haha.. mjoo.. fast nu har jag ”bara” tre stycken kvar efter att ha sålt de jag sällan använde)

Och så har jag gjort ett impulsköp av en dammsugare. Vår dammsugare var nästan elva år och den har blivit lagad flera gånger men nu gick den sönder på ett sånt sätt som nästan gjorde mig galen så jag tog en paus i städandet och bara tio minuter senare hade jag klickat hem en ny!

Det blev en ”bäst i test” och jag gillade även tanken på att den var tillverkad av 70% återvunnen plast och att den är helt pvc-fri. När den skall avvecklas (om förhoppningsvis minst tio år) så kommer vi att kunna återvinna 92% av hela dammsugaren plus att den är tystgående.. Och när den dessutom heter ZUOGREEN så gick det som det gick.. De gröna detaljerna på dammsugaren gjorde ju också att jag insåg att det var just DENNA dammsugare som självklart skall få flytta in hos oss. Jag längtar redan efter den! 

zuogreenElectrolux zuogreen

(bild från electrolux.se)

Det var väl allt denna Oktobersöndag. Ännu en helg har flutit förbi och jag kan upplysa för den som vill veta att jag har levt i ca 15 400 dagar eller ca 363300 minuter. Det tycker jag var rätt coolt att veta.

Så värdesätt alla era dagar, timmar och minuter.. De kommer nämligen aldrig tillbaks!

heart

Ha en skön söndag!

*Kram*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.