Vansinnig vecka!

Ibland tänker jag att det vore skönt med en helt ”vanlig” vecka emellanåt. Att jag rent av skulle kunna få hinna ha det lite tråkigt till och med.. Att ha tråkigt och göra ingenting.. absolut I-N-G-EN-T-I-N-G vore ren och skär lyx alltså! Men näe, det får nog vänta några år till.

Veckan som gått har i alla fall varit ovanligt intensiv och höjdpunkten i veckan var en föreläsning som hölls av Fredrik Westin som pratade om sin son som har ett gäng diagnoser! Ungefär hälften av allt han pratade om var det hög igenkänningsfaktor på, både för min egen del och för några av kidsen!

Åh, det var så otroligt bra och jag kände också en lättnad.. över att min familj trots allt har det så otroligt bra och ”lättjobbat” trots alla våra NPF relaterade problem. Jag fick nya perspektiv ännu en gång och jag konstaterar att många andra har en väldigt jobbig vardag! Vår vardag kan såklart också vara jobbig ibland (som så många andra barnfamiljer har det emellanåt) men på det stora hela så funkar det mesta ganska bra bara vi jobbar efter våra invanda mönster och rutiner!

Att leva med autism och tourettes och lite annat smått och gott är fortfarande en spännande resa där vi upptäcker nya saker om oss själva och varandra hela tiden. Jag skulle inte vilja vara utan allt jag hittills upplevt och för varje gång jag ställs inför nya ”problem” så fixar jag dem bättre och bättre för varje gång!

En av våra strategier för att ha det lugnt och stressfritt är att undvika människor som framkallar stress och oro på olika sätt. Att vi helt enkelt väljer bort umgänge med människor som av olika anledningar krånglar till saker i allt från det stora till det lilla! Att välja bort umgänge med sådana som varken kan eller vill förstå sättet vi lever på har blivit en självklarhet och den lilla skara människor vi ändå omger oss med och umgås med fattar till hundra procent och de kan därmed ge oss en enorm livskvalité framför allt i vår vardag och det mina vänner… är det bästa tipset ni kan få av mig idag: Välj in RÄTT människor och ditt liv blir både trevligare och smidigare!

IMG_6342

”Omge dig med dem som gillar dig även i dina fulaste och knäppaste stunder… och med dem som står ut med dig både när du skrattar och när du gråter”

 

 

Veckan som gått har också varit smått dramatisk på andra sätt då vi har haft allt från akuta sjukdomsfall till andra otäcka saker i form av människor som fortfarande anstränger sig för att pådyvla sitt hat på mig. Inget kan jag göra åt det och jag försöker inte heller längre. Inget kan få mig att hetsa upp mig och tyvärr så kan det också få motsatt effekt: Att de försöker ännu mer!

Jag har fått min beskärda del av allt från konstig papperspost, till obehagliga samtal och sms och andra knäppa grejer. Men sånt försöker jag att lägga i livets ”skräppostmapp” och filtrera bort det direkt… Men vissa gånger blir det rent löjligt! (Och jävligt tröttsamt såklart) Men det får jag nog berätta om någon annan gång. Tyvärr så läser ju folk in lite allt möjligt mellan raderna i den här bloggen och det är ju egentligen bara sorgligt men det här ÄR och förblir MIN blogg (faktiskt!) och blir ni ledsna, arga eller för all del bara avundsjuka så föreslår jag att ni läser någon annans blogg!

Jag kommer att fortsätta skriva när jag vill och om jag vill! Så enkelt är det faktiskt..

Och sist men inte minst så vill jag säga att trots en vansinnig vecka så mår vi alla bra här hemma. Vi har plåstrat om oss både fysiskt och psykiskt och nu fortsätter vi framåt med allt vad det innebär!

IMG_5897

Tack för att just du finns och för att du och jag är ”Vi”

heart

Vi ses!

😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.