Totalt o-produktiv..

..har jag varit denna helg! Min man drog till Stockholm på sin årliga roa-sig-med-sina-pojkvänner-hela-helgen-i-storstan och ungarna stack till mormor och morfar. Kvar blev lilla jag och dagarna fram tills alla for så såg jag fram emot att få några dagar i stillhet (nåja) men dagen då alla for så kände jag plötsligt att… ”VA?! Ska alla lämna mig? Ensam…?? Wuhää wääwäää… *gråter*”

Ja, kanske inte riktigt så men helt plötsligt så kändes det bara läskigt att vara helt allena och trots att jag ändå roat mig med andra människor utanför familjen i helgen så var det ändå som att jag fick nåt slags krav på mig att liksom ”Göra något” av ensamheten… typ, komma ikapp med pappers och klädhögar, sortera bort pryttlar i förrådet, städa skåp i köket och så vidare… För familjelivet AB är ett företag som går på helfart dygnet runt i vanliga fall, men nu verkligen ansträngde jag mig för att INTE göra tråk-saker…

Så vad har jag då gjort?

Jo, jag har varit ute på x antal krogar i helgen (men åkte hem redan vid klockan ett), jag har ätit glass på Avion, jag har ätit hämtmat och godis tills jag nästan mådde lite tjyvens (men bara nästan), jag har legat ute och solat, jag har sträckläst Anna Janssons senaste bok om Maria Wern (på en och en halv dag!) jag har sovit länge och vaknat av mig själv, jag har drömt att jag var höggravid och skulle få en liten flicka när som helst (!!?), jag har yogat en gång och så har jag saknat min familj… såklart!!

IMG_6761

Jag gillar böckerna om Maria Wern och Anna Jansson skriver bra. Lagom spänning i ett lättläst och perfekt tempo för en bokstavsvampyr som jag!

(Jag har aldrig sett någon av filmerna och lär aldrig göra det heller)

IMG_6764

Helt ensam i HELA sängen i två nätter.. Det måste vara ett slags rekord?!

Jag trivs bättre och bättre i sovrummet sen vi gjorde om. Mycket trevligt ställe faktiskt och jag kan ju tillägga att jag sover ganska precis dubbelt så mycket numera än vad jag gjorde för tio år sedan. Rätt intressant faktiskt..

Och sedan så tänkte jag även berätta vad jag INTE gjort och det gör jag enbart för min egen skull för att det ska kännas som att den här ledigheten verkligen bara var till för MIG… 🙂

IMG_6762

Jag har INTE gått igenom tråkiga-högen-som-aldrig-sinar

IMG_6768

Jag har INTE tvättat eller ens brytt mig om klädstök. Jag har INTE heller plockat upp efter mig själv utan bara helt fräckt klivit ur kläderna och tänkt att: ”Jag göre på Måndag istället” haha…

IMG_6767

Jag har INTE gått den dagliga rundan för att samla ihop familjens bestånd av actiongubbar och andra små leksaker som hamnar överallt (och oftast där man minst anar det) utan bara låtit såna saker få ligga framme som en påminnelse om att mina underbara handjur snart är hemma igen.

😀

Ja, tänk hur det kan bli när man blir alldeles själv hemma. Man blir liksom lika delar handlingsförlamad och lika delar ”Jag måste skynda mig att göra nå kul…” Och med tanke på att den här typen av ledighet inträffar bara en eller två gånger per år så gäller det att ha tillräckligt mycket lugn och ro i både kropp och själ för att kunna njuta av det fullt ut! Att vara ledig från jobbet, barnen och mannen samtidigt är faktiskt en konst som är ganska svår att behärska just på grund av det faktum att man utövar den typen av ledighet så sällan.

IMG_6705

Snart återgår i alla fall vardagen till det normala och jag riktigt längtar.

”Hela familjen är vaken, pappan är naken, stök och bök i vårt kök, hunden får också vara me och man kan inte annat än le. Livet hos oss är inte alltid en fest, men det är här vi trivs allra bäst. Familjen är en riktig skatt och vi samlar både gråt och skratt så var rädd om allt du har, för en dag finns inget kvar”

 

Så nu återstår bara några timmar av denna lediga weekend så jag ska helt sonika ta mig ett bad och sedan ska jag pallra mig iväg på biblioteket och byta ut alla böcker till helt nya. Har du förresten något bra tips på nån bok så tas det tacksamt emot!

Hoppas att alla ni andra också har haft en toppenhelg! 🙂

Vi ses och hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.