Jag sticker nu!

Eller nu och nu… snarare imorgon! Efter jobbet så sticker jag iväg några dagar helt på egen hand. Utan barn… utan man.. Bara, bara jag!! Åh, det är längesedan bara jag hade några dagar utan familjen och det är både lite längtansfullt och lite gruvsamt.

Jag längtar efter att få sova ut och jag längtar efter att få strosa omkring och bara glo. Att läsa en bra bok och att träffa vem jag vill när jag vill känns också som att det ligger på pluslistan!

Men gruvsamt då? Ja, att bryta invanda (och därmed trygga) rutiner hemmavid med känns ju lite trist. Jag älskar till exempel morgonmyset med lille B varje morgon och jag kommer att sakna alla finurliga samtal med Vilde V och jag kommer att sakna Jimpas varma ben och hans sövande andetag nattetid. Jag kommer till och med att längta efter att steka lördagspannkakor så att brandlarmet går haha…

Nåväl, det blir liksom lite av båda! Men jag har haft en ganska hektisk vår och de senaste månaderna så har det skett ganska många livsomvälvande förändringar. Några positiva och några negativa. Jag har såklart välkomnat både de som varit bra och de som varit av den sämre sorten, men alla förändringar leder oss framåt oavsett vilken karaktär de är av och det känns ändå ganska skönt för då blir de liksom lättare att acceptera.. även de förändringar som varit svårast att ta sig igenom.

Jag har länge försökt att sträva efter en jämn balans mellan alla mina ”hållplatser” i livet. Jag tror mig ha hittat den nu och det behövs bara några smärre justeringar för att jag ska ro i land allt precis så som jag vill ha det! Som tur är så har jag det bästa av det mesta och det är ju en förutsättning för att livet ska vara så där skönt som man vill ha det…

Tid, energi och engagemang ska fördelas på rätt sätt så att balansen mellan familj, jobb och fritid blir optimal. Jag har förmånen att ha världens bästa jobb där jag trivs otroligt bra, jag har toppenkollegor, förstående chefer och ett ständigt flöde av fantastiska människor som jag har förmånen att få möta varje dag.

Mina barn är glada och friska, mitt hem är underbart och det är nog så att man landar lite mer i sig själv så här mitt i medelåldern!! Klyschigt så det föreslår, men idag var jag tvungen att sätta allt positivt på pränt så här i bloggen för det har som sagt varit en hektisk och ganska tung vår. Nu börjar jag så smått landa efter allt som hänt och jag ser tillbaks på tiden som gått sen jul ungefär och inser att nu är det dags att helt enkelt dra i bromsen och stanna upp lite i min nya tillvaro.

Jag har förändrats en hel del jag med under den senaste tiden och jag har förstått att all förändring som varit har varit en nödvändig process för både mig och min familj.

Så nu blir det rätt skönt att få några dagar helt och hållet för mig själv och jag planerar att komma tillbaks till en bättre (nåja) version av mig själv… vad nu DET innebär!! Haha… Ja, något kryptiskt inlägg kanske och NEJ… jag och Jimpa ska inte skiljas, ingen av oss är dödligt sjuk och jag har inte heller vunnit tio miljoner på Lotto (I wish!!)

Tyvärr så hör jag ju ryktas att folk (mest kreti o pleti) läser in allt möjligt i min blogg och det är ju bara sorgligt, med tanke på att jag bara är ett samtal bort om nu någon är intresserad på RIKTIGT av vad som händer i mitt spännande liv! Men jag kan inte skriva lika mycket som jag gjorde förr och själv blir jag mer och mer restrektiv med vad jag skriver här i takt med att jag på andra sociala medier kan läsa ALLT om andra människors sexliv och konflikter. Ibland mår jag bara illa över hur en del viker ut sig själva totalt utan en tanke på sin integritet som kan skadas för lång tid framåt beroende på vad man skriver och framförallt var. Men det är en annan historia. Just nu kan jag ju faktiskt bara tala för mig själv.

Jag är i alla fall glad över alla mina läsare oavsett vem / vilka de är och jag har faktiskt fått ett par mail från helt okända människor som skrivit till mig från andra delar av landet och berättat att de läser min blogg och varför..  Det värmer gott i dessa kalla vårvindar och jag skickar mina varmaste tack till Er! Det är kul att få positiv feedback. Speciellt när man faktiskt haft en ”tröttperiod” och inte levererat lika frekvent som förr. I like it 😀

IMG_6765

En Jättetrött selfie…

..fast nästa gång det ska selfiefotas så LOVAR jag att jag ska vara både pigg och välkammad! Dessutom ska spegeln putsas 😉

Jag kanske till och med drar till med en pussmun *skrattar*

Ha det jättebra alla läsare!

Vi ses & hörs!

heart

 

6 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Tack Andreas! Det ska jag försöka göra.. jag har både glädjande och sorgliga bestyr med denna resa så jag åker upp o ner i alla känslolägen just nu!

    • andreas

      Oj, hoppas iaf att du får rensa ditt huvud å njuta, håller alla tummar för dig, njut å ha de toppen

      • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

        Jag har det bra.. jag har nära och kära nära mig och jag får sova länge och njuta av nuet hela tiden.. 🙂

  2. andreas

    Hej, det hörs bra, nära å kära vid sin sida är viktigt. Hoppas det ordnar sig för dig, även om känslorna går upp å ner. Vacker kvälls bild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.