Nygammal skonostalgi…

Någon fler än jag som vet hur sorgligt det kan kännas när man skiljs från ett par gamla skor?! I alla fall sådana man haft i princip dygnet runt, året om och i alla möjliga sammanhang..?

1995 jobbade jag extra i en hel månad bara för att ha råd att köpa mina drömskor, vilket jag också gjorde:

Ett par Doctor Martens kängor med extra tjocka sulor. På den tiden kostade de ”bara” ca 1500:- vilket i och för sig var svindyrt för en tjej som mig.. Boendes i Göteborg och som för det mesta lade alla slantar på krogbesök, taxiresor och andra dumheter. Kläder var jag inte riktigt så intresserad av, men så fort ”rätt” skor dök upp och det var kärlek vid första ögonkastet så var det ju bara att slå till liksom!

I alla fall så var jag och detta skopar oskiljaktiga i ca femton år. Jag bytte skosnören när det behövdes och jag putsade och smorde in dem några gånger per år och de såg ut som nya i alla år. Jag använde dem året om och jag använde dem på krogen, i skogen, på jobbet, till stranden, i fjällen, på dansgolven, till vardags och till alla möjliga tänkbara klädesplagg!

Och så… året när Bastian föddes så gick nåt fel. Det blev hål inuti skon vid stålhättan och även om det inte syntes så var de inte längre sköna så jag fick helt enkelt inse att det var dags att skicka skorna vidare och jag sålde dem på Tradera för ett par hundringar (Fatta vilket schysst andrahandsvärde ändå)

Nåväl, åren har ju gått och jag sneglar alltid på liknande skor när de promenerar förbi med sina ägare runt om i världen och så nu… Så hittade jag EXAKT likadana Docs! På REA! För exakt samma pris som jag köpte mina för 22 år sedan. Idag kostar de ca 2000:- men på Rea och med en ”specialrabatt” så betalade jag alltså återigen ”bara” 1500:-

Slår man ut 1500 spänn på ca femton år så blir det ju en hundring om året under tiden man använder dem och därmed kan man ju alltså fastslå att det ibland kan löna sig att köpa kvalité. Det vill säga OM man använder dem och inte anammar slit och slängvarianten och köper tusen par skor om året som vissa ägnar sig åt.

Men först var jag tvungen att tänka efter om jag verkligen hade samma ”känsla” som när jag knegade ihop alla extra timmar innan jag hade råd att köpa dem då, när jag som ung tjej precis flyttat till den stora staden Göteborg och egentligen kanske borde ha lagt pengar på andra (vettiga..??!) saker… Haha…

Och… JAA!! Jag hade samma känsla så jag köpte dem ta mig tusan och vet Ni.. Att jag älskar dessa skor nästan lika mycket som de förra men vi har ju å andra sidan inte riktigt haft samma tid att lära känna varandra, men visst är de fina?

IMG_9491

Hur schyssta är de inte till ALLA kläder som finns?

Mina 60 kronors jeans från Kappahls barnavdelning och ny tröja i ekologisk bomull från Åhléns (Årets bästa Reafynd för en hunka!)

😀

Det är när man köper något man VERKLIGEN vill ha som den där känslan infinner sig… men det är inte ofta! Särskilt tillfredsställande är det ju dessutom de gånger man fått längta efter att få råd att köpa något man trånar efter. Själva inköpet blir till och med roligt då! Och alla mina extra jobbtimmar och allt slit gjorde inköpet SÅ värt det!

Visst är det fina dojjer?

För övrigt så har jag haft dessa individer i soffan idag som bägge två satt på ett sjukt roligt sätt att jag bara var tvungen att föreviga dem.. För det mesta är de galet söta bägge två, men ibland ser de bara…. roliga ut! Speciellt tillsammans haha…Hunden ser något förnärmad ut..

IMG_9503

”Ursäkta, men kan man få romansa ifred här i soffan…?!”

*VOFF*

Haha…

Jag vill i alla fall avsluta med att berätta att jag mår bra… Trots att det fortfarande finns dem som vill störa min ordning, rubba mina cirklar, peta sönder min sinnesfrid och rent allmänt bara vill stöka till det i mitt liv. Jag vägrar att slita upp gamla sår igen och jag kommer aldrig att vilja gå tillbaks till något eller någon som på sikt kommer att göra allt för att förgöra mig. Ring mig inte! Skicka inga sms! Knacka inte på min dörr… utan bara låt mig vara… Ifred! Tack!

Vår tid här på jorden är begränsad så det gäller att ta till vara på allt som är positivt!

Min tid och energi skall gå åt till MIG, min familj, mina vänner, mitt jobb och MIN tillvaro rent allmänt. Och alla som vet att de inte gjort sig förtjänta av varken min tid eller min uppmärksamhet behöver heller inte göra sig omaket att ens försöka.

I´m DONE!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.