Att fira nuet..

…är något man borde göra då och då!

Vi befinner oss ju i nuet HELA tiden och kanske glömmer man bort det där med ”nuet”. Kanske strävar man hela tiden framåt och längtar efter saker som ligger framför en i tiden: Nästa löning, saker man ska göra, folk man ska träffa.. man längtar efter helger, ledigheter och sommaren..etc.. Men.. Nuet glömmer man ju egentligen bort för det mesta fast man befinner sig MITT i det!

Jag försöker sträva efter att alltmer sällan blicka bakåt i någon större utsträckning och jag försöker att inte heller planera alltför långt tid framåt. Självklart är det ju härligt att ha något att förväntansfullt längta efter och naturligtvis så har ju jag också saker som jag ser fram emot, men jag har jobbat så hårt på att inse att jag hela tiden är här och nu och jag har också jobbat en hel del med att lyfta blicken och se vad jag har framför mig i exakt den stunden jag är i.

Om man befinner sig i en svår tid till exempel så är det väldigt lätt att fokusera på vad man INTE har och försöker att hitta vägar för att få det precis så som man VILL ha det. Ett sådant scenario tar oftast väldigt mycket tid och energi i anspråk och det blir faktiskt lite lättare att leva när man helt enkelt accepterar allt som händer och inte händer.

Ja, vojvoj… flummigt så det föreslår… det fattar jag ju haha… 😀 Men jag tror att de som känner mig personligen förstår exakt vad jag menar och Ni andra kanske ändå gillar tanken på vad jag menar och får en liten aha-upplevelse? Jag hoppas det i alla fall..

IMG_9515

Jo, det var ju en grej vi skulle fira och det gjorde vi! Med bubbel 😉

Min mormor har förresten varit här och bott med oss på Sagovägen i några dagar denna vecka och vi har haft det så himla bra allihopa. Hon hade med sig lite gamla bilder som påminde mig om att vår tid verkligen är begränsad här på jorden och just därför så är det ju skitviktigt att verkligen njuta av sitt ”Här & Nu”

IMG_9513

Här sitter min lilla, lilla mormor i knäet på sin pappa Sven helt ovetandes om alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn hon skulle få under sitt liv.. Sven är för övrigt ett återkommande namn i vår släkt. Mormors pappa hette det, mormor gifte sig med en Sven, en av mina bröder heter Sven och en av mina söner heter det.. Hur coolt är inte det?

🙂

IMG_9512

Min mormor var verkligen en vacker Lucia!

heart

Så, ja.. Nog har det blivit några tillbakablickar under denna vecka men det viktigaste är i alla fall att jag numera inte behöver fokusera på det som händer här och nu. Det kommer liksom automatiskt. Jag njuter av min tillvaro oavsett var jag är. Någon sa till mig att jag ”borde hänga på instagram istället” men näe… Jag gillar fortfarande bloggformatet väldigt mycket. Både att läsa och att skriva så jag hänger kvar även om det inte är lika ofta!

IMG_9536

Och tänk vad bra att det finns en massa luddiga och fluffiga filter till alla bilder så att jag kan presentera mitt NU utan massa skavanker som gärna uppstår så här när man är nyvaken… haha..

I helgen har vi också haft en av våra mysigaste kompisar på besök och jaa… bilden får tala för sig själv. Det är ALDRIG tråkigt med den hunden alltså 😀

IMG_9521

”Schka vi krrramas lite…?”

*VOFF*

8 kommentarer

  1. Hanna vuolab

    Hej vännen. Ja det här med att leva i nuet är inte alltid lätt men det är verkligen något som jag själv måste träna på, fick den insikten av min kära boyfriend idag och visst är det så!:) men efter alla flyttar så har man nog vant sig att tänka på nästa grej hela tiden men jag ska göra ett försök 😉
    Hoppas allt är bra och mysigt att ni har haft både vovven och mormor på besök <3 kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Hej Hanna!! Åh vad jag grämer mig över att vi inte hann ses när du va i stan.. Men endera dagen blir det nog gällivare för mig.. Inom en hyfsat snar framtid! Nu är jag ju van att ha varit i Gällka varje månad så nu känns det ju ”längesen” haha..

      Din bojfränd har nog mycket klokt att komma med 😉 Haha… jaa.. det där med att flytta är så jäkla jobbigt, men efteråt när man liksom får en nystart så känns det ju mest underbart! Själv kan jag inte fatta att jag bott så ”länge” som fem år här på samma adress… och inte vill jag flytta heller!!

      Kram <3

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, det sägs så 🙂

      Jag tänkte på dig här om dagen faktiskt! Hoppas allt är bra med dig? Kanske vi måste ta oss en fika nån dag o skvallra lite?! 😀 Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag vill ju helst inte, ha saker inplanerade, jag är mera av en ”i stunden” människa, vill vara spontan och bestämma precis i nuet, vad jag vill göra, fast vissa saker, går liksom inte att ha, så där oplanerat 😀 Och som du skriver, det är också skoj att ha saker att se fram emot, det är med andra ord, både och. Jag ser bara du, i din mormor, både som barn och Lucia…och betänk nu, att det är en ansiktsblind människa som ser det 😀 Ha det fint! //Kram

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja, jag känner att jag blivit mer spontan ändå trots att jag jobbat hårt på att släppa en del av mitt eeh… ”kontrollbehov”
      Numera försöker jag bara att gå dit näsan pekar och för det mesta så är det ju rätt trevligt!! Å på tal om det… en dejt i slutet på veckan kanske? 🙂

      Kram <3

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Jag kommer hem på onsdag kväll o sen hemma en vecka.. vi får ässämässass 😀
      Kram så länge <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.