Sävliga söndag…

Helgen började väldigt jobbigt med terrordådet i Stockholm och hela fredagen gick åt till att fundera över den skeva världsordningen. Mycket funderingar, tårar, ilska, sorg och vanmakt rörde sig i mina tankar. Jag trodde inte att jag ens skulle kunna röra mig ur soffan, men igår lyckades jag faktiskt ta mig ut och ha trevligt med min man i hela TVÅ omgångar!

Först massor med sport och allmänt mingel med Jimpa på Allstar (som för övrigt är ett av världens tristaste ställen enligt mig) där jag inte såg annat än kepsar och rutiga skjortor haha… Sedan åkte jag hem i några timmar för att senare landa på Invito för att njuta av pizza och bubbelvin. Denna gång var det riktigt trevligt med tanke på att det var rena katastrofen i höstas då jag hade en av mina sämsta restaurangupplevelser på grund av den kassaste servicen jag nånsin upplevt i min restauranghistoria.

Nåväl, tummen upp för Invito denna gång på grund av serviceminded personal 🙂 Sen träffade vi på två roliga damer och vi hade riktigt kul med dem. Det var längesen jag skrattade så mycket och jag behövde verkligen det! Faktiskt!

Imorse vaknade vi ju såklart i ”vanlig” tid och det blev inte alls någon efterlängtad sovmorgon. Vi är helt enkelt för inrutade så det funkar inte att sova när man inte är van vid det haha… Men nu myser vi i sängen med varsin kaffekopp och pratar (utan att bli avbrutna). Imorgon sticker jag iväg och jobbar igen så det gäller att passa på.

Jag njuter verkligen av min tid hemma och jag har insett att jag har hittat det absolut bästa sättet som funkar för mig / oss! När jag är hemma och ledig så är jag det fullt ut. Barnen behöver aldrig stressa på morgonen och Jimpa kan komma och gå på sina träningar / matcher som han vill.

Barnen mår otroligt bra av att alltid ha en vuxen tillgänglig och dessutom är det bra för mig med eftersom jag får mycket tid över till mig själv utan att jag behöver ha dåligt samvete. När de är på skolan så hinner jag göra allt det där som skulle vara svårt om jag jobbade 8-17 varje dag. Dessutom så kan jag ”sova ikapp” när jag vill och jag kan spendera flera timmar med näsan i en god bok utan att ha dåligt samvete för det. Sen när jag är på jobbet så är jag väldigt fokuserad på det och jag kan därmed få ut det bästa av både jobb och ledig tid! Skitbra! 😀

Jag har i alla fall haft tiden nu till att fixa alla mina stolar och det blev så bra, så bra! Jag är så nöjd och färgen är så fin. Nu kan det spillas hej vilt på stolarna eftersom det är ”fuskskinn” istället för vanligt möbeltyg! Kolla bara:

IMG_9890

Grönt e skönt!

Sen har vi fått en ny liten kompis i huset också. Viggos lyckogubbe har fått en sidekick och den är hur söt som helst. H*n får också stå framme till allmän beskådan:

IMG_9891

Barn och deras magnifika kreativitet! I love it!

heart

Och på tal om barn.. Lille B gör precis som mor och far och vill ha en god planering, så han har börjat att fylla i sina viktiga tider och hållpunkter på familjens almanacka:

IMG_9894

Ordning o reda skare va.. 😀

Och så veckans boktips från Sagovägen:

IMG_9895

Igår läste jag ut Tony Parsons ”mannen och pojken”. En mycket trevlig bok som fick mig att både skratta och gråta. Lättläst och en riktig feelgoodbok. Rekommenderas för den som gillar roliga beskrivningar av ett vardagsliv för en man som är ensamstående med barn när frugan flytt för att skapa sig ett eget liv.

Nu ska jag börja läsa ”Stora små lögner” av Liane Moriarty. Jag har stora förväntningar..

😀

Och just exakt nu så ser jag detta i min soffa:

IMG_9909

Hur mysigt kan man ha det egentligen?

Har läst massor med bloggar i helgen och jag har sett ett och annat initiativ som är så otroligt fint för att sprida kärlek och positiva vibbar efter den vedervärdiga attacken på vårt vackra land. Jag blev så himla glad när jag läste Fredrik Backmans blogg och jag skulle också vilja kunna göra något liknande. Att kunna göra någon glad bara så där liksom… hmm… *funderar*

Jag tror att jag ska fiska upp lite schyssta grejer från min ”tradera-kista” (där ALLT hamnar som ska säljas efter att jag ”städat” min garderob…) och helt enkelt skänka bort. Här i bloggen alltså! Varför inte? Kanske dyker det upp någon ensamstående morsa som kanske inte har råd att spendera så mycket cash på sig själv och som blir jätteglad av att få något helt gratis? Bara för att jag ska försöka anstränga mig ordentligt för att göra något…. snällt?!

Faen vilken vacker tanke! Jag återkommer lite senare idag för att ge bort lite grejs… kanske just till DIG..? Eller dig! *pekar på*

Åkej, då ses vi sen!

😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.