Bok-klok

Jag läste ju som bekant Fredrik Backmans ”Björnstad” tidigare i veckan och han levererar som vanligt. Jag kunde knappt lägga ifrån mig boken eftersom den fullständigt slukade hela mig.

Förutom en väldigt bra story om ett helt samhälle där allt kretsar kring ett hockeylag så fanns där också berättelser om olika familjer och deras sätt att leva, uppfostra sina barn och hur vi alla hänger ihop på fler än ett sätt.

Ibland ville jag nästan gråta eftersom han skriver på ett sånt sätt att han med sina skrivna ord träffar hjärtat så att det nästan gör ont. Han skriver så spännande om det vardagliga (som ändå är så intressant att det inte är KLOKT) så ibland undrar jag hur ”folk” ens kan överväga att titta på dokusåpor! Vojvoj…

Ja, i alla fall. Den var sjukt bra och en sak som han skriver i slutet av boken är en fras som jag tog till mig direkt:

 

”Livet låter Dig inte alltid välja dina strider, bara ditt sällskap”

 

Hur passande är inte den frasen liksom? Det påminner mig om att det ALLTID är jätteviktigt att välja rätt sällskap så att man orkar med sitt liv även de gånger när man har det lite jobbigt.

Livet har ju sina upp och nedförsbackar och i dagens medieflöde med alla till synes ”perfekta” liv så tror jag att det är av största vikt att vi alla faktiskt bejakar våra egna motgångar och faktiskt inser att dessa är en helt normal del av livet! Oavsett hur perfekt den moderna människan vill framställa sitt vardagliga liv med allt vad det innebär!

Backman skriver på ett sånt sätt som får en att gå igenom hela sitt känsloregister från början till slut under de dagar man läser hans böcker och jag känner mig alltid som en något ”nyare” människa när jag läst något han skrivit!

Tack för läsupplevelsen med ”Björnstad” Fredrik Backman!

🙂

IMG_9942

En bild som inte har ett dugg med boken att göra, men som visar en liten del av mitt ”perfekta” liv och min brokiga och krokiga vardag som jag älskar så mycket! Hemma hos mig finns inte mycket som är trendigt eller modernt, men det finns mycket värme och gemenskap!

Och ungefär tusen stycken pärlplattefigurer… haha.. man hittar dem ÖVERALLT hemma hos oss!

heart

En kommentar

  1. Pingback: Surströmming & Tequila.. | Helena e-lack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.