Projekt påbörjat..

Så var det dags igen. Ännu ett litet hemmaprojekt påbörjat (Till min förtjusning och ”någon” annans förtret hehe…)

Men det kan helt enkelt inte hjälpas! Den största ungen bor i lägenhetens minsta rum och den minsta ungen bor i det största rummet. Något ologiskt om man tänker efter, men jag har frågat den store flera gånger om han vill byta rum med den lille men han avböjer varje gång med den anspråkslösa inställningen att ”han trivs bra och det är helt okej att ha det lilla rummet”

Och nog är det mysigt som tusan inne hos honom, men för tillfället sover han uppe vid taket i en helt vanlig loftsäng från ikea vilket innebär att det är aningens bökigt att bädda även om det för all del är praktiskt eftersom det ryms en hel bäddsoffa under sängen.

Men nu har jag varit och spanat på ikea och kommit fram till att det blir perfekt att bygga en säng av ett gäng köksskåp i lagom bredd och höjd. Ovanpå dessa placerar man sen en härligt fluffig madrass med mått 120 cm så att han får plats med sin långa ”växa-såre-knakar-snart-tonårs-kropp” utan att slå knän och armbågar i stålrören som loftsängen är byggd av och som bonus så blir det lättare för mig att fixa och trixa när det ska bytas sängkläder. Dessutom så kan man pillra in det mesta i skåpen så som spel, böcker, extra sängkläder, kläder etc. Helt perfekt och förhoppningsvis så blir han ännu mer nöjd och rummet blir lite mer anpassat efter hans ålder och storlek.

Och så blir det ett litet lagom projekt för mig som älskar att skruva ihop fyrkantiga saker från IKEA haha… Idag hittade jag det första skåpet på ikeas fyndhörna för 99 spänn så man kan ju säga att projektet liksom är påbörjat även om det kommer att ta någon månad innan jag roddat ihop allt. Kanske blir jag så till mig så att jag tapetserar om också? Lika bra att gå all-in 😀 Tjohoo vad kul det ska bli. Och tack och lov att vi har ett alldeles eget ikea i Umeå nu!

viggoliten

12 år tidigare och ett gäng kilo lättare.. Vad hände?

I och för sig lika söt ännu, men med ett behov av en betydligt större säng!

😀

heart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.