Månadens bokskörd

Månadens bokskörd

Månadens bokskörd! Jag hinner knappt läsa just nu och när jag väl hinner så orkar jag oftast ”bara” tre sidor innan jag blir trött och måste sova.

Ja, härregu sicket jobbigt ”Problem” haha.. i alla fall så är det egentligen två böcker som jag gillat extra mycket: Den ena är ”Gick obemärkt förbi” som handlar om hur man i 30-talets Sverige satte handikappade barn på olika anstalter. Både frivilligt och ibland högst ofrivilligt.

Fruktansvärt och avskyvärt i en tid som präglades av rashygieniskt tänkande och en jävligt skev syn på vad människor är värda. Jag ville bara gråta när jag läste :-(

Den andra är boken om Micke Persbrandt! Intressant ur många perspektiv. Inte minst om hans egna insikter angående sitt missbruk och sin beroendesjukdom. Jag gillade den och en kul grej hände när jag låg i badkaret och läste en dag:

Det lossnade tre bilder på Micke P som sitter längst bak i boken. De ramlade ner i badet och jag lade dem på tork i badrummet för att tejpa fast dem igen när de torkat.

Senare ropade Jimpa från toaletten: ”Asså, va äre för karl som du har bilder av inne på toaletten?!” Haha.. Han trodde nog att jag låste in mig för att flukta i hemlighet hihi.. Men Jo, nog var det en rätt snygg bild på honom när han dansar :-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>