Att bara acceptera saker hela tiden är inte…

Att bara acceptera saker hela tiden är inte...

Att bara acceptera saker hela tiden är inte alltid så lätt som det låter!

Jag insåg idag att jag är inne i den absolut jobbigaste perioden under hela året.. När solen kommer tillbaks så gör det liksom ont.. fast jag vet inte riktigt var.. (någonstans mellan själsligt och mentalt tror jag)

Dessutom så märks det att jag blir allmänt konstig också. (konstigare än vanligt..)

”Stukad” är ordet som beskriver mig bäst just nu.

Känner inte riktigt igen mig själv och faktum är att jag är lite smått gnällig och en ganska trist typ för tillfället. Jag är okoncentrerad och allmänt speedad mellan varven och dessutom är jag trött.. så in i bomben trött.

Nåväl, jag räknar med att återigen bli mig själv om sisådär två, tre veckor. Och fram tills dess så jobbar jag mest på att acceptera att jag inte är på topp just nu.

Läste någonstans att ”Livet handlar om att försonas med sin otillräcklighet” och den frasen är nog lite huvudet på spiken just nu. Jag VILL ju jämt så himla mycket och om jag inte hinner eller orkar det jag vill så blir jag mest grinig och lite sur. Sån vill jag verkligen inte vara…

Så.. jag antar att jag gömmer mig i min bubbla ett tag till och kryper fram om några veckor helt enkelt 🙂

Livet och tillvaron just nu handlar mest om jobb, familjelogistik, mat, barn (både mina egna och andras) och seriös träning. Tack och lov för att jag äntligen kom till skott och köpte gymkort förra året. Vilken överlevnadsgrej liksom 🙂

Men i alla fall.. nästa vecka tar jag sportlov och byter miljö totalt. Återvänder förhoppningsvis full av energi och kanske med nya infallsvinklar kring tillvaron och livet som Helena!

Ja, så får det bli helt enkelt. Vi ses å hörs! Godnajt!

4 kommentarer

  1. L

    Åh vad jag känner igen mig! Denna tid,när vårsolen kommer,är den värsta på hela året för mig. Jag vill bara gömma mig!
    Vi får helt enkelt kämpa på några veckor.

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Ja.. jag hoppas att det blir snabba veckor 🙂
      Läste förresten en intressant artikel om årstidsrelaterade depressioner och det är mer vanligt än man tror att våren kan vara jobbigare än höst och vinter.. att det beror på att det är jobbigare för ”systemen” att komma igång efter lång och mörk vinterperiod.

      För mig var det verkligen en förklaring som verkar stämma till hundra procent. Lika mycket som jag gillar höst och vintermörker, lika mycket verkar ljuset få mig att dippa innan det vänder och får mig att må bättre.. systemet i hjärnan är lite slow men jäklar när de vänder.. 😀 då blir jag äntligen som jag ”ska” igen!

      Hoppas det blir så för dig med. kämpa på! Snart vänder det.. kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.