Kattonauten…

Pettson & Findus bygger en rymdraket åt Findus så att han får flyga till månen -Ja, det kan man läsa i boken ”Kattonauten” av Sven Nordqvist

Igår kväll hade vi en annan, helt egen, Kattonaut som erbjöd oss på dramatik i kolsvarta skogen.

Det fanns kvar lite smatterband, bengaliska eldar och annat otyg från nyår som Tarzan skulle avfyra med sonen a’la påsksmällare.

Katten var med ute, katten som inte reagerar på nyårsafton i stan. En mojäng tändes och katten flög värre än en raket från bastun upp till stugan och syntes inte till mera runt pyroteknikern Tarzan.

Tarzan tog förgivet att katten störtat in, men varken jag eller Ugglan hade noterat dramat utan stod båda två och borstade gaddarna.

När sonen och Tarzan kom upp till stugan kickade mottan fotbollen upp på studsmattan. Då visade det sig att det var UNDER studsmattan katten sökt skydd.

I den kolsvarta kvällen såg således Tarzan katten fly som en vit liten kanin ut över riset i den svarta skogen. Katten var sedan spårlöst försvunnen.

Att lämna katten ute hela natten i skogen var inget alternativ -Alltså kom sonen och kommenderade ut mig som kattspårare.

OMG vad vi söker katten. Vi trevade runt i det kolsvarta mörkret, vi lockade och ropade. Inte ett ljud hördes och ingen katt i sikte.

Efter ca 40 minuters lockande, vilket innebar 40 minuter ”Blair witch-uppjagad mörkerskräck” för min egen del skymtade jag äntligen vår kattonaut.

20140419-120415.jpg
Nu sover katten gott! Jag skulle gärna kura ihop mig vid hans sida då min natt varit vaken.

Istället blir det nu studsmatta i orkanvindarna! Prisa gudarna att Tarzan och Ugglan tar hand om oss båda 😀

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.