Påskaftons afton…

Stugan är VARM!

Det är tur eftersom dagen inneburit att ishackarprojektet smittat av sig till min son. Jag har, när jag varit ute, hackat med korpen på den isbeklädda delen runt stugan.

Sonen gav sig på sjön med Ugglan när jag blev tvungen att vila på eftermiddagen. Vilan avbröts när en skrattande kille kom och stoppade en iskallfot mot mitt ben. Slurp hade det sagt och han hade gått igenom isen vid strandkanten så att is-slushvatten strömmat in över skoskaftet. Den plaskblöta skon ställdes framför öppenspisen på tork.

Efter en delikat middag ville sonen visa mig hur mycket HAN hackat, vilket innebar att vi begav oss ner till strandkanten.

Det var wow-faktor och jag lockades med i ”mosa pipisen”. Efter att ha lossat ert stort sjok is sa det slurp och sonen flög som en vante sidledes ner i issörjan. Skrattandes fiskades han upp och han rusade in! Det formligen dröp om hans kläder. Han virades in i en filt och fick torra kläder. Den ena gummistöveln ställdes på tork.

Därefter skulle han köra ett sista pass på studsmattan. Skjut mig sa jag när jag återigen började klä på mig! Men sluta, skrattade sonen och flög lyckligt ut på mattan!

Jag, Tarzan och Ugglan sitter snudd på hålögda och lyssnar på sonens glada, pigga och entusiastiska idéer! Vilken energi skogen ger! -För somliga alltså!

Att vara i stugan på påskafton är både roligt och mysigt enligt sonen och DET håller vi med om -Här händer det onekligen saker från arla till serla oavsett vilken afton det är!

//a

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.