godnattgodnattgodnatt….

Jag vet inte om sådant här bara händer mig MEN ibland finns det saker jag planerat att göra när sonen somnat -Å då snackar vi inte starta diskmaskin, lägga fram ryggsäck etc. Nej, jag har något JAG vill göra. Det kan vara att man planerat att se något på tv, att man skall ringa någon, göra ett armband -Anything!

MEN man vill att barnet sover. Punkt. Man vill helt enkelt vara ifred ostörd

Jag gissar att detta gör att jag som förälder är som en forcerad robot på speed. Godnatt, sovgott, nattnatt…Säger man i 120 knyck och är redo att flyga iväg för att göra sitt

-Och det är då barn tycks bli som Alfons Åberg. ”Ska bara…” Hämta vatten, vart är boken, kolla en sista sak, snurra täcket, täcket är för varmt, för kallt, för brett, för kort, för korvigt, oj nu kommer hostattacken from hell… Det är liksom ingen hejd på allt som tycks omöjliggöra insomning j.u.s.t den kvällen!

Så igår när jag rasslade på för att få sonen att somna slutade det med att jag började skratta, det var bara att lägga ner mitt jagande efter HANS sömn, sluta hojta sovgott, godnatt och sov nu!

Fick jag göra det jag ville? Nej, igår missade jag målet så det skrek om det, det vara stolpe, stolpe, ribban, nacken på målvakten och UT -Bollen gick inte i mål utan flög som en flipperkula överallt men inte dit jag ville.

När jag började titta på situationen utifrån började jag skratta, vilket fick sonen att skratta och efter det somnade han tillslut… Jag missade målet, klockan var sjukt mycket och det var bara att konstatera att det inte blev som jag tänkt.

Nu är en ny vecka här, oktober gör entré, gipset skall bort, sängen kanske kommer…

Men först blir det klassisk måndag -Det skall vi i allafall inte missa!

//a

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>