Den magiska balansen…

HeELa sommaren har jag upplevt följande: Jag har gjort iordning mitt (DÅ) långa hår, plattat, stylat och gjort det snyggt…. Två sekunder senare sa det liksom KRULL och hela huvet var som en vågig, lockig, fluffig Aslan-man.

Dom heta veckorna gjorde att det var galet fuktigt och hår tycks ju onekligen vara som en levande ”torrboll” som absorberar fukten som en svamp!

Jahapp… Å nu då….Jag gör iordning mitt (numera betydligt kortare hår) fixar och stylar och VIPS är det som att varje uns av fukt sugits ur varenda strå på skallen. Det är som att man har någon form av hårvampyr som ser till att håret blir fullkomligt TORRT… Väntar bara på elektriska gnistor!

Det är så spännande med årstidsväxlingar… Det finns en balans över tid även om man kanske hellre skulle önska lite mindre fukt i juli och lite mera i september! Nu är det näsblodstid inomhus och på allvar skall jag minsann kolla upp luftfuktare a.s.a.p.

Inatt drömde jag för övrigt att jag mötte en man i en hiss, med en stor täckjacka och blossande kinder. Han ursäktade sig liksom till mig med att det var 15 grader varmt ute och att han hade klätt sig för varmt på morgonen… Där stod jag med vinterkappa, vinterkängor och konstaterade att det hade tydligen jag också gjort!

Morgon, min termometer visar +1 grad ute, alltså sneglar jag på varma kläder, olja till håret och vantar PÅ.

Tisdag -Det är då skönt att tisdagar varken är torrare eller fuktigare ever, tisdagar bara ÄR!

//a

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>